Annonce

Opret nyhed

Farvel til Elsparefonden – goddag til ?

I det nydannede Center for Energibesparelser arbejder sekretariatet i øjeblikket med at fastlægge kommende fokusområder. De mange ”kurveknækker-aftaler”, som er indgået mellem en række kommuner og Elsparefonden, står muligvis til udvidelse, men intet er endnu sikkert.

ENERGI

Per 1. marts blev Elsparefonden omdannet til Center for Energibesparelser, og dermed er centrets dækningsområde udvidet fra kun at beskæftige sig med elbesparelser i husholdninger og offentlige institutioner til nu at dække alle energiområder i husholdninger, erhvervslivet og den offentlige sektor.

Udvidelsen har givet travlhed i Center for Energibesparelsers sekretariat, der i øjeblikket arbejder på højtryk med at indsamle viden om de nye indsatsområder, for at kunne komme med kvalificerede anbefalinger til den kommende bestyrelse, som endnu ikke er udpeget.

Med et meget større område at dække, men et uændret budget på 90 millioner årligt, er en af de første opgaver at kigge på, hvilke områder, der skal fokuseres meget på, og hvilke der skal dækkes mere generelt, fortæller Kommunikationschef i Center for Energibesparelser Christian Lüders.

Mulig udvidelse af ”kurveknækker-aftaler”
På dagsordenen er blandt andet Elsparefondens mange ”kurveknækker-aftaler,” der er indgået med en lang række kommuner, som dermed forpligter sig til en væsentlig reduktion af deres el-forbrug. Aftalerne er tidligere blevet kritiseret af installatørorganisationen Dansk Håndværk og Industri for kun at fokusere på el og ikke andre energibesparelser - hvilket har betydet, at enkelte kommuner har været tilbageholdende med at få varmepumper installeret, fordi de bruger el.

Den problemstilling er, ifølge Christian Lüders, nu blevet helt naturlig at tage op.

””Kurveknækker-aftalerne” har været en af de store succeser for Elsparefonden, så det er naturligt at få en bestyrelse til at vurdere, om de eventuelt skal udbredes til at omfatte andre energiområder, som vi nu også fokuserer på. Sekretariatets anbefaling vil i hvert fald være, at vi skal udbygge kurveknækker-konceptet,” siger Christian Lüders.

Skal samarbejde med faggrupper
Han ser også gerne, at Center for Energibesparelser, ligesom Elsparefonden, samarbejder direkte med udvalgte faggrupper. Fra 2007 til 2009 var vvs-installatørerne en af de faggrupper, som Elsparefonden samarbejdede direkte med for at få danskerne til at skifte deres strømslugende cirkulationspumper ud med strømbesparende A-pumper. Den kampagne blev en succes, og Christian Lüders udelukker ikke, at man vil bruge samme fremgangsmåde igen.

”I lovgrundlaget for Center for Energibesparelser fremgår det, at vi både skal arbejde med udbudssiden og dem, som rent faktisk udfører det arbejde, der kan medføre energioptimeringer i de enkelte hjem. Men det er op til bestyrelsens vurdering hvilke områder, der præcis skal fokuseres på,” fastslår Christian Lüders.

Hen forventer, at centeret er klar med helt specifikke udmeldinger om nye fokusområder lige før sommerferien.

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af redaktionen på websitet.

Annonce

Relaterede artikler

Annonce

Annonce