Annonce

Opret nyhed

For at opnå hvidt LED-lys må man i dag bruge adskillige sjældne og dermed dyre metaller i fremstillingen.

Prisen på LED-pærer kan falde drastisk

Ved at erstatte kostbare metaller med langt billigere og lettere tilgængelige har amerikanske forskere måske fundet en løsning, der kan nedsætte produktionsomkostningerne på LED-pærer med 90 procent.

EL

LED-pærerne er i fuld gang med erobre verdensherredømmet inden for belysning, ikke mindst i kraft af det lave strømforbrug som LED-pærerne har. Men LED-teknologien er ikke billig, og det har en håndfuld amerikanske forskere fra Rutgers University i New Jersey sat sig for at gøre noget ved, skriver Ingeniøren.

Læs også: Esbjerg Kommune satser stort på LED

Forskerne mener, at de har fundet nøglen til både at reducere produktionsomkostningerne og samtidig gøre LED-pærerne mere holdbare.

Den høje pris på LED-pærer skyldes blandt andet, at der anvendes kostbare, sjældne metaller til at absorbere diodens blå lys. For at opnå hvidt lys bliver pæren påført en fosforcerende lag, som forskerne har erstattet med et hybridmateriale bestående af gængse, billige metaller og organiske, lysende molekyler.  

Det er disse forsøg, der ifølge forskerne har vist, at det er muligt at nedsætte omkostningerne ved produktionen med op til 90 procent, skriver American Chemical Society på sin hjemmeside.

Læs også: EnergiMidt skal sikre gadebelysning i Aarhus

Forskerne er stadig i færd med at finde frem til de bedste metalkombinationer og undersøger desuden muligheden for at sætte en produktion i gang.  

- JKK 

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af redaktionen på websitet.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce