Servodan vil gøre lysstyring simpel

Både husejere og virksomheder er blevet opmærksomme på gevinsten ved energieffektiviseringer, men den sløje økonomi bremser stadig markedet, oplever man hos Servodan. Virksomheden vil gøre sine lysstyrings-produkter attraktive, ved at satse på enkle løsninger, som er nemme at formidle til både installatører og slutbrugere.

Hos lysstyrings-specialisten Servodan mærker man, at både husejerne og erhvervslivet i stigende grad får øjnene op for, at der er både penge og god samvittighed at hente ved at investere i energieffektiviseringer. Men armene er alligevel ikke helt oppe over hovedet i Sønderborg-virksomheden, for den økonomiske krise gør stadig, at en del af de tilbud virksomheden giver, aldrig bliver realiseret.

”Vi mærker en god vilje hos rigtig mange virksomheder og kommuner; de er blevet meget bevidste om energieffektivisering og vil gerne have deres bygninger gået igennem for at se, om der er besparelser at hente ved at udskifte installationerne. Men samtidig er det fortsat småt med pengene mange steder, så desværre bliver den gode vilje ikke altid realiseret,” siger salgschef i Servodan Jan Køster.

Set fra hans stol lider markedet for lysstyring også under, at folk først kigger mod klimaskærmen eller opvarmningsformen, når de vil finde energibesparelser.

”Især når det gælder kommuner og virksomheder oplever vi, at lysstyring ikke er det første beslutningstagerne tænker på, når energibesparelser er på dagsordenen. Tankegangen går mere i retning af, at ”hvis nu vi investerer i nye vinduer, så behøver vi ikke at skrue, så meget op for varmen”. Det er selvfølgelig rigtigt, men ofte bliver de ansvarlige meget overraskede, når det går op for dem, hvor meget der er at hente med lysstyring, og hvor simpelt det egentlig er at installere,” konstaterer Jan Køster.

Keep it simple
Derfor er det en klar strategi fra Servodans side, at lysstyring skal gøres simpelt, og at der skal arbejdes på at afmystificere brugen af lysstyring. Til det formål har virksomheden blandt andet lavet guiden ”Lysstyring gjort enkel”, som viser løsninger for specifikke rum, som skoleklasser, kontorer og idrætshaller. Et online beregningsværktøj, der hurtigt giver en udregning på et projekts potentielle kWh-besparelse, er også en del af strategien.

”Vi har indset, at installatører og slutbrugere indimellem har haft svært ved at vurdere, hvilke af vores løsninger, der er bedst i en given situation. Derfor prøver vi med guiden ”Lysstyring gjort enkel” at præsentere en række standardløsninger på rum-niveau. Dermed skal installatøren ikke bruge for meget tid på at rode i kataloger og prislister – han kan blot slå op under eksempelvis et klasseværelse og se, hvad det er for sensorer, der skal bruges. Den metode har gjort lysstyring mere spiselig for installatøren,” forklarer Jan Køster.

Han håber, at arbejdet med at gøre lysstyring mere enkelt vil sprede sig ned gennem salgskanalen, så installatørerne bliver bedre til at fortælle slutbrugerne om de muligheder, der er på markedet i dag.

Installatører skal hjælpe
”Installatørerne er dygtige til at installere, men de er ikke nødvendigvis de bedste sælgere. Derfor ser vi gerne, at de bliver bedre til at markedsføre produkterne inden for lysstyring. Når man alligevel har fast gang i ældre virksomheder og kommunale bygninger i forbindelse med vedligehold, er det oplagt at hive en beslutningstager til side og forklare, at det er hurtigt og enkelt at installere en lysstyrings-løsning, som lynhurtigt er tjent hjem.” siger Jan Køster og fortsætter:

”En bevægelsessensor kan du tjene hjem indenfor et år, hvis du har et rum, hvor der kommer og går mange mennesker. Og hvis du investerer i dagslysoptimeret styring, så går der måske to et halvt år før pengene er hjemme, men så har du til gengæld også en kæmpe besparelse,” understreger Jan Køster.

Han påpeger, at den tid hvor folk slet ikke forstod, at der kan spares ved lysstyring er ovre. Næste step er at få muligheden højere op på dagsorden i hovederne på husejere og beslutningstagere i erhvervslivet – samt at få formidlet, at lysstyring ikke behøver at være kompliceret, mener han.

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Følger du installationsreglerne for sikringselementer i boligtavler?

Techem Danmark A/S

Sponseret

Spar på ressourcerne - anbefalingen er, sæt forbrugsmåling op hurtigst muligt i projekterne

Relateret indhold

02.07.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny Wiser Home med brugervenlighed i højsædet

01.07.2025Alcadon ApS

Sponseret

VIDSTE DU DET? Alcadon kan også hjælpe installatører med det her

01.07.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

1200W DC/AC inverter med indbygget UPS-funktion

01.07.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Installationsparate tilslutningsbokse til solcelleanlæg

30.06.2025LEDVANCE A/S

Sponseret

SURFACE CIRCULAR SENSOR

30.06.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Løsningen klar til kablede IHC-installationer

27.06.2025Installator.dk

Koble køber op i Region Midtjylland

27.06.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Ny underdel til elektronikhuse i ICS-serien

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
ECIT Consulting A/S
Webinar
Effektiv dokumentation af processer med Page Scripting i Microsoft Business Central

ECIT inviterer dig til et informativt webinar, hvor vi præsenterer den nye Page Scripting funktion i Microsoft Business Central. Lær, hvordan du kan bruge denne funktion til at dokumentere og teste dine forretningsprocesser effektivt, sikre kontinuerlig drift og undgå nedetid ved implementering af nye opdateringer.

Dato

09.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Boliginstallationer og teknisk beregning på kredsløb

Vil du være med til at sikre el til danske boliger? Så få redskaberne til at planlægge, installere og beregne deres el-installationer.

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

DTU
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

25.08.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser, livscyklus og påvirkning af strategiske drivkræfter.

Dato

25.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

26.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup