Annonce

Opret nyhed

Solcellepuljen har budt på markant færre ansøgere sammenlignet med sidste ansøgningsrunde i foråret. Foto: Flickr/Martin Abegglen.

Sløv start for efterårets solcellepulje

Der var markant færre ansøgere på solcellepuljens første dag i efteråret end i foråret.

ENERGI

Efterårets solcellepulje er kommet langsomt ud af starthullerne med bare 600 ansøgere til de i alt 40,99 MW, der kan søges om. Dermed er der tale om markant færre ansøgninger på ansøgningsfristens første dag den 1. oktober end i marts, hvor Energinet.dk modtog hele 2.700 ansøgninger på førstedagen.  

”At vi fik langt færre ansøgninger denne gang skyldes hovedsageligt, at solcellepuljerne i 2013 og 2014 ikke blev gennemført. Så der har været et vakuum, der blev frigivet i foråret”, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder for solcelleadministrationen hos Energinet.dk til energy-supply.dk.

Læs også: Ikke muligt at bruge boligjob-ordning og solcellepulje på samme tid

Hun peger desuden på, at ansøgerne har haft mindre travlt med at søge, fordi der i foråret var fire forskellige puljer, mens der i denne runde er én stor fællespulje. 

 ”Folk er ikke helt så pressede denne gang. Sidste gang var der kun 12 MW i puljen til de private ejere. Denne gang er der jo reelt set 40,99 MW, så der bliver ikke helt så hurtigt udsolgt”, til Louise Rønne Christensen til energy-supply.dk.

Læs også: Ny ansøgningsprocedure for solceller

Størstedelen af de 600 ansøgere på førstedagen er private, oplyser Energinet.dk. 

-JPN

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af redaktionen på websitet.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce