Annonce

Opret nyhed

De dage hvor installatøren brugte tid på at køre forbi den fysiske grossist-filial er ved at være forbi, mener administrerende direktør i Solar Danmark Jens Andersen. Han spår, at bestilling over nettet og efterfølgende lynlevering er fremtiden.

Solar-direktør dumper klassisk forretningsmodel

I det nye år lukker Solar Danmark sine servicecentre i Hillerød og Kolding, og kunderne skal, i stedet for at køre forbi butikken, bestille en såkaldt Fastbox på nettet. Den model er fremtiden, mener Solar-direktør Jens Andersen.

BRANCHEN

I løbet af sommeren 2015 vil Solar Danmark lukke sine fysiske servicecentre i Kolding og Hillerød og i stedet servicere de kunder, der plejer at komme i butikkerne, med virksomhedens Fastbox-leverancer. Konceptet er, at installatøren via pc eller smartphone bestiller en Fastbox, som kan leveres i løbet af en time i store dele af Danmark. Prisen er 99 kroner inden for en radius på 10 kilometer, og det er ifølge Solar rørende billigt, i forhold til hvad det koster at sende mand og bil afsted til den fysiske grossist-butik.

Læs også: Sanistål: Stadig behov for fysiske grossist-butikker

Med lukningerne har Solar kun syv fysiske servicecentre tilbage i Danmark, og det er meget få i forhold til konkurrenterne, erkender Solar Danmark-direktør Jens Andersen. Han har dog en stålfast tro på, at den jyske stor-grossist har lagt den rigtige strategi ved allerede nu at tilpasse forretningen til en gennemdigitaliseret verden. 

Kunderne ændrer adfærd
”Verden bliver mere og mere digital, det er en megatrend, som berører os alle. Det kræver naturligvis, at man løbende tilpasser sin forretning og udvikler services, der passer til kundernes behov for øget digital samhandel. Vi tror på, at fremtiden tilhører dem, som tør reagere i tide”, siger administrerende direktør i Solar Danmark Jens Andersen til installator.dk.

Han mener, at Solars strategi med få servicecentre og stor fokus på natlevering samt Fastbox-levering i dagtimerne vil sikre Solar’s kunder den mest ”cost-effektive” adfærd.

”Tiden, hvor man som installatør kan fakturere sin ”indkøbstid”, er ovre, og det er netop det, vi hjælper vore kunder med at udleve, da vi kører ud til dem med varerne og ikke omvendt.  

Kan ikke hjælpe alle
Solar-direktøren er godt klar over, at nogle installatører vil savne de lukkede servicecentre og den personlige kontakt, man kan få i en rigtig butik. Men det er umuligt at gøre alle glade, mener han.

”Du kan aldrig få en markedsandel på 100 procent, og jeg har det fint med, at der er konkurrenter, som har en anden og mere klassisk forretningsmodel end vores, og dermed dækker nogle andre kundebehov. Vi prøver at hjælpe vores kunder til at blive de mest effektive i branchen, men det kræver naturligvis, at kunden vil. Hvis ikke kunden vil, er det de fleste steder stadig muligt at køre forbi en fysisk grossist og gøre det samme, man har gjort i 50 år. Jeg tror bare ikke, det holder i længden”, understreger Jens Andersen.

Læs også: Installatører: Vi køber næsten alt på nettet

De medarbejdere, der var ansat i de to servicecentre i Kolding og Hillerød er alle tilbudt job i Solars ”kompetencecentre”, hvor de stadig kommer til at arbejde med at servicere kunder. Fremadrettet bliver det bare over telefonen.

Solar leverede over 10.000 Fastbox-kasser i Danmark i 2014.

Annonce
Solar Danmark A/S er partner på installator.dk Solar Danmark A/S, er en sourcing- og servicevirksomhed med fokus på kundens behov, inden for bl.a. el, vvs, ventilation, sikring og vedvarende energi. Solar er en af Danmarks førende og mest...
Aktivitet: Artikler: 21 | Navnenyt: 8 | Kompetenceområder: 28

Er du også en del af branchen, så læs om mulighederne for at blive partner.
Læs mere her

Kommentarer
 • | 07.01.15 Rasmus Højgaard
  Boxen

  For mig at se, så er det jo takeaway de har lanceret i en anden form.
  Ville man undvære muligheden for at bestille en pizza, nyde øl med vennerne og forsat se en Superliga kamp.
  Det tror jeg næppe, det er vejen.

 • | 07.01.15 Carsten Jørgensen
  Fastbox, fremtidens internet handel med time levering.

  Jeg har handlet ved grosisterne elektronisk gennem mange år med en betydelig effektivisering til følge. Jeg har benyttet fastbox gennem længere tid, og må sige det det fungere. Det fungere på flere plan, dels så minimere det omkostninger til grosistkørsel der både kommer kunden og firmaet til gode,det gør også at montøren kan få opgaven løst hurtigt og effektivt, hvilket gør ham fri til til flere opgaver (mersalg)samt minimering af lager både i firmaet og i bilerne.
  Vi udfører service i et stort geografisk område og grosisterne ligger sjældent på "vejen" ud til kunderne.
  Små og mellemstore virksomheder der ikke er klar til den digitale verden, taber kampen om kunderne og indtjeningen.

 • | 07.01.15 jørgen Jørgensen
  Fastbox ?

  Jeg tror du er for tidligt ude,vi på Amager har længe savnet et udspil fra Solar,nærmere et afhæntningslager,hvor de der ligger bliver godt benyttet,men konkurance er sundt.

 • | 07.01.15 martin Rye-König
  Fastbox.

  Må give dig ret Erik. Både VVS og el folk har det med at komme i tanke om ting på vej ud af butikkerne, som de ikke vil få med i fastbox. De vil så ikke bestille en ny fastbox til den nye opgave eller det ekstra til nuværende opgave. Jeg tror også det er noget de kommer til at tabe store markedsandele på, da mange små og mellemstore virksomheder ikke er gearet til at gå rent digitalt endnu.

 • | 07.01.15 Erik Petersen
  Fastbox?

  Jeg tror at Jens forregner sig, når han udtaler at fastbox bliver fremtiden. AO har netop stor succes med de nære servicebutikker, hvor man lige kan køre forbi på vej til en kunde. Det er også tit, man har brug for lige at se på varerne, for at finde den bedste løsning på et problem, så jeg tror Jens skyder sig selv i foden.

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af redaktionen på websitet.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce