KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Kursus

VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Kategori

Kursus

Sted

Hellerup

Start dato

27. august 2024

Slut dato

26. september 2024

Foto: KEA

Efter forløbet kan du rådgive kunder om etablering af energibesparende varmepumper. Du for viden om montage af varmepumper og systemer til overfladenær udnyttelse af geotermisk energi – og du får viden om indregulering og slutafprøvning af anlæg, inden de afleveres til kunden.

Med de færdigheder, du får, er du klar til at blive certificeret som VE-installatør inden for et område, hvor dygtige folk efterspørges. Certificeringen giver dig adgang til at forestå anlæg omfattet af ny tilskudsordning der lanceres i 2020.

Du får redskaber til at vurdere forskellige løsninger ud fra hensyn til miljø, komfort og økonomi. Desuden lærer du at vælge og dimensionere komponenter til et typisk anlæg.

Du bliver klædt på til at beregne energibehov til opvarmning og varmt brugsvand – og til at håndtere buffertanke og supplerende opvarmningssystemer.

Gennem forløbet lærer du også at anvende relevante regler, herunder byggelovgivning, autorisationslovgivning, støjlovgivning og jordvarmebekendtgørelsen.

Endelig lærer du at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og tilegne dig ny viden på området, så du hele tiden kan holde dig ajour på dit felt.

DU LÆRER AT

  • Rådgive om oplagte energibesparende foranstaltninger ved etablering af varmepumper
  • Vurdere forskellige løsninger ud fra hensyn til miljø, komfort og økonomi
  • Vælge og dimensionere komponenter til et typisk anlæg
  • Beregne energibehov til opvarmning og varmt brugsvand
  • Bestemme komponenter til og størrelse af eventuel buffertank samt dimensionere komponenter til supplerende opvarmningssystemer
  • Anvende relevant lovgivning, herunder byggelovgivning, autorisationslovgivning, støjlovgivning og jordvarmebekendtgørelsen

UNDERVISNING

Undervisningen er tilrettelagt, så du kan passe dit arbejde ved siden af studierne. Der er 4 undervisningsdage.

MÅLGRUPPE

Fagmodulet er målrettet dig, som arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen – eller beskæftiger dig med energi i dit daglige arbejde.

Du skal tage dette fagmodul, hvis du ønsker certificering som VE-installatør af varmepumper. 

OBS: Fagmodulet giver dig ikke F-gas-certifikat til håndtering af kølemiddel.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.