30 ÅR MED PCSCHEMATIC AUTOMATION

I disse måneder, for 30 år siden, blev de første grundsten lagt til det system vi i dag kender som PCSCHEMATIC Automation. Fra en enkel idé til en software, til et program der i dag anvendes af virksomheder over det meste af verden.

I disse måneder, for 30 år siden, blev de første grundsten lagt til det system vi i dag kender som PCSCHEMATIC Automation. Fra en enkel idé til en software, til et program der i dag anvendes af virksomheder over det meste af verden. En rejse vi er stolte af, og som du får et lille indblik i her.
 

Som mange andre gode iværksætterhistorier, så er PCSCHEMATIC også grundlagt i små rammer med afsæt i et simpelt, men på den tid ikke nemt, mål om at digitalisere manuelle processer for at spare tid og højne kvaliteten af det udførte arbejde.

En ambition der stadig er en af grundstenene i alle de løsninger vi udvikler i dag. Bag tastaturet og tegnebrættet til den ambition stod Werner Rossen, Janni Møller og Ove Larsen, hvoraf Ove Larsen i dag stadig er en vigtig del af virksomhedens ledelse og udvikling.
 

DIGITALISERING AF DIAGRAMMER TIL PRINTUDLÆGNING

Rejsen startede tilbage i 1978 med tanken om at udvikle et program der gjorde det muligt at tegne diagrammer på en computer. En proces der ville spare tid og sikre en højere kvalitet når der efterfølgende kunne overføres direkte til printudlægningsprocessen og udskrivning af lister over de anvendte komponenter.

Første version af programmet blev skrevet til en Unix maskine, men relativt hurtigt stod det klart, at programmet skulle skrives om til PC og styresystemet DOS. Det var af denne proces at produktnavnet blev PCSCHEMATIC – skemategning på en PC.
 

LANCERING I 1980 PÅ TEKNIK & DATA MESSEN I ODENSE

PCSCHEMATIC Automation blev i første omgang udviklet til elektronikindustrien og lanceret i 1989 på Teknik & Data messen i Odense.

Interessen var stor, men interessant var det, at det var muligheden for at kunne tegne el-diagrammer, der fyldte hos mange af de besøgende. Udfordringen blev taget op, og med en ukuelig optimisme – og lidt hjælp fra fagfolk – blev den første version af produktet PCSCHEMATIC el-automation præsenteret allerede året efter på samme udstilling.
 

BRUGERMØDER SKABER UDVIKLING

Siden da er tiden fløjet afsted og programmet har løbende udviklet sig siden. Vi tæller over 20 udviklede versioner, og de er alle kommet til via uvurderlige input fra de mange mennesker der hver dag anvender programmet. De årlige brugermøder er højdepunktet, hvor vi glæder os til at sparre og udvikle med vores brugere, for at optimere og forbedre funktioner i programmet – det Ove Larsen jævnligt omtaler som at ”fjerne tidsrøvere”.   

Dialog er en essentiel del af vores DNA, og en vigtig brik i vores fortsatte ambition om at udvikle software, der gør en forskel for medarbejdere og virksomheder. Vi er drevet af ”glæden ved at skabe”, og sætter en ære i, at der ikke er langt fra tanke til handling når vi, eller vores kunder, får en god idé til noget der kan forbedre vores løsninger.
 

PCSCHEMATIC AUTOMATION UD I VERDEN

I dag er PCSHCEMATIC Automation en software der anvendes af virksomheder i mere end 30 lande og mange tusinde licenser. Vi er utrolig stolte og glade for hele rejsen, og ser frem til de næste 30 år med udvikling af softwaren i samspillet mellem vores passionerede medarbejdere og dedikerede kunder.

Specielt er vi stolte og taknemmelige for at vores ambition om at være en betydende samarbejdspartner for vores kunder, og de mennesker vi er i dialog med hver dag, har bragt os her til.

Vi vil bygge videre på vores solide fundament og gøre os umage for at skabe succes ved at skabe noget sammen – at gøre dialog om konkrete idéer og behov til nyskabelse indenfor vores felt.

Har du lyst til at høre mere om vores historie og hvordan vores software kan optimere processer for dig og din virksomhed, er du altid velkommen til at kontakte os på 4678 8244 eller dorthe.larsen@pcschematic.com.

Mere fra...

29.04.2024PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Optimer og effektiviser dine byggeprojekter

09.10.2023PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Nu kan du tilmelde dig årets brugermøder

08.10.2023PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Webinar 23/10: PCSCHEMATIC Automation og Panelrouter

24.09.2023PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Webinar 9/11: Referencebetegnelser i PC|Automation

24.09.2023PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

9/10-2023: Introduktion til PC|Cablemanager

10.09.2023PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Webinar 25/9: Konvertering af projekter fra Automation version 22 til version 23