ABB og HydrogenPro samarbejder om at optimere produktion af grøn hydrogen

ABB-teknologi skal bidrage til at optimere hydrogenproduktionen for verdens største enkeltstående alkaliske højtrykselektrolyse.

Det er meget energikrævende at producere hydrogen bæredygtigt, og det integrerede system skal sikre højst mulig effektivitet. Foto: Arkivfoto.

05.04.2022

Sponseret

ABB A/S

ABB har underskrevet en ordre med HydrogenPro, om at levere elektrisk udstyr til verdens største enkeltstående alkaliske højtrykselektrolyse – et system, der generer hydrogen ved at bruge elektricitet til at spalte vand i brint og ilt. Når systemet er taget i brug på et specielt bygget testanlæg i Herøya, Norge i 2022, vil det kunne producere 1.100 normale kubikmeter grøn hydrogen i timen (Nm3/t).

Efterspørgslen efter hydrogen er mere end tredoblet siden 1975 og fortsætter med at stige. Det er afgørende for udbredet anvendelse af hydrogen at teknologierne opskaleres og produktionsomkostningerne reduceres. Eftersom elektricitet udgør omkring 70-90 procent af produktionsomkostningerne for grøn hydrogen, er et højt effektivitetsniveau vitalt for at sænke omkostningerne.

LÆS OGSÅ: Grøn el, energieffektivisering og PtX dominerer i ansøgninger til 662 millioner støttekroner

En samlet pakke

ABB’s leverance vil omfatte en fuldt integreret elektrisk pakke. Denne består af transformere, ensrettere, jævnstrømsinduktorer og samleskinner. Det er meget energikrævende at producere hydrogen bæredygtigt, og det integrerede system skal sikre højst mulig effektivitet.

Valideringsprogrammet, kommer til at inkludere omfattende tests for at se, hvordan ydelseskriterier og effektivitet af elektrolysen kan optimeres. Dette vil gøre det muligt for HydrogenPro at foretage yderligere forbedringer af systemet, inden teknologien introduceres på lang sigt, i stor skala, på lignende anlæg rundt om i verden.

”Det var vigtigt for os at arbejde sammen med en pålidelig og specialiseret partner for at validere vores teknologi og sikre optimal drift, før vi udruller en global produktion, i stor skala, som vil være afgørende for fremtidig tilpasning mod kunderne”, siger Karoline Aafoss, salgschef hos HydrogenPro og fortsætter:

”ABB’s portefølje af integrerede løsninger vil supplere vores elektrolyseteknologi og skabe en optimal grøn produktionsmodel i verdensklasse til fremtiden.”

Det nye samarbejde følger et to-årigt partnerskab med HydrogenPro og bliver ABB’s første grønne hydrogenordre i Norge.

Bidrager til den grønne omstilling

Programmet vil bane vej for lancering af store, grønne hydrogenanlæg i fremtiden, hvilket er nøglen til at reducere det globale CO2-udslip.

”Alene i dette årti vil efterspørgslen efter hydrogen med lavt CO2 aftryk fordobles – og i 2050 vil den udgøre næsten en femtedel af den samlede globale energiefterspørgsel. Vores fælles udfordring er at producere nok til at møde efterspørgslen til en lav pris”, siger Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB Norge.

”Som industri har vi et ansvar og en forpligtelse til at undersøge, hvordan vi kan frigøre det fulde miljømæssige og økonomiske potentiale ved hydrogenproduktion, som vil være et vigtigt bidrag til at nå vores klimamål. Vi er vældig stolte over at samarbejde med HydrogenPro på dette vigtige projekt”, fortæller Per Erik Holsten.

Ambitionen er at få testene i gang i begyndelsen af sommeren 2022.

-AKJ

Mere fra...

11.06.2024ABB A/S

Sponseret

Nordværk får installeret nye brydere med mindre besvær

09.04.2024ABB A/S

Sponseret

Undgå lynskader med transientbeskyttelse

09.02.2023ABB A/S

Sponseret

ABB sikrer virksomheder forsyningssikkerhed med virtuelle minikraftværker

20.05.2022ABB A/S

Sponseret

Københavnske skraldebiler bliver elektriske

05.04.2022ABB A/S

Sponseret

ABB og HydrogenPro samarbejder om at optimere produktion af grøn hydrogen

24.01.2022ABB A/S

Sponseret

Så let afregner du elbilers forbrug