ABB-Welcome dørtelefoner i AstaHus viser, hvem der ringer på

I det nyopførte AstaHus i Aalborg er 118 lejligheder udstyret med dørtelefonsystemet ABB-Welcome. En videoskærm i entreen viser et knivskarpt billede af, hvem der ringer på.

I AstaHus i Aalborg har 118 boligejere fået installeret dørtelefonsystemet ABB-Welcome. .

03.11.2020

Sponseret

ABB A/S

AstaHus ligger i Aalborgs attraktive bydel Vestbyen mellem midtbyens pulserende handelscentrum og den populære havnefront. Ejendommen er på 11.000 kvm og rummer 118 lejligheder, fordelt på en karrébygning og to punkthuse med i alt seks opgange.

- Ved indgangsdørene og ved lejlighederne er der valgt ABB-Welcome. Det er et godt dørtelefonsystem, som er supernemt at installere. Vi trækker blot et buskabel og slutter svartelefonerne til i hver lejlighed. Den primære intelligens sidder nede på gadeniveau i dørstationen, der er let at komme til. Det er intuitivt og kræver ingen programmering, forklarer elinstallatør Daniel Brix Petersen fra det rådgivende installationsfirma Thomsen & Fals.

Beboerne kan se de besøgende på en lille skærm på svartelefonen i lejligheden. Under kameraet på dørstationen sidder et audiomodul med mikrofon og højttaler, og det er automatisk koblet til nøglesystemerne i lejligheden, som åbner indgangsdøren. Systemet arkiverer billeder til beboeren, og disse billeder kan samtidig anvendes til øget sikkerhed og kontrol med færden i bygningen.

Beboerne kan sætte systemet på lydløs, hvis de ikke vil forstyrres, ligesom ABB-Welcome kan tage billeder af dem, der ringer på. Blot for en sikkerheds skyld.

Udvalgt af bygherre
Daniel Brix Petersen fortæller, at han stiftede bekendtskab med ABB-Welcome på det, der lokalt er kendt som Thomsen & Fals Dagen:

- I Aalborg og omegn er der nærmest en tradition for at deltage i Thomsen & Fals Dagen. Her har vores lærlinge, svende og andre ansatte mulighed for at se de nyeste produkter og løsninger, der er på markedet inden for el, vvs og ventilation. Tilsvarende har vores samarbejdspartnere, arkitekter, tekniske chefer mv. også muligheden for at komme og få et kig ind i fremtiden eller vise deres produkter frem.

Det havde René Stauning, salgsingeniør hos ABB, benyttet sig af. På hans mini-stand præsenterede han blandt andet dørtelefonsystemet ABB-Welcome. Systemet tiltalte Daniel Brix Petersen så meget, at han efterfølgende arrangerede et møde med C.W. Obel Ejendomme. Her demonstrerede René Stauning de mange funktioner og fordele, og bygherren havde ikke brug for lang betænkningstid.

AstaHus er bygget ved Aalborgs gamle Tobaksområde, som har været i familien Obels ejerskab siden 1898.

- AstaHus er opkaldt efter Asta Obel, som i 1956 oprettede Det Obelske Familiefond på grundlag af C.W. Obels tobaksfabrik her på Badehusvej, fortæller Michael W. Henriksen, der er afdelingschef i C.W. Obel Ejendomme.

C.W. Obel Ejendomme administrerer og drifter ca. 290.000 kvm. i hovedstadsområdet og ca. 90.000 kvm i Aalborg. Selskabet er ejet af Det Obelske Familiefond.

- AstaHus er bygget med omtanke, så husene kan stå for fremtiden. Lejlighederne er lyse, har store vinduespartier, og hovedparten har enten altan eller terrasse. Vi har lagt stor vægt på god kvalitet og et tidløst, skandinavisk udtryk, så de er rare at være i, forklarer Michael W. Henriksen.

Mere fra...

09.04.2024ABB A/S

Sponseret

Undgå lynskader med transientbeskyttelse

09.02.2023ABB A/S

Sponseret

ABB sikrer virksomheder forsyningssikkerhed med virtuelle minikraftværker

20.05.2022ABB A/S

Sponseret

Københavnske skraldebiler bliver elektriske

05.04.2022ABB A/S

Sponseret

ABB og HydrogenPro samarbejder om at optimere produktion af grøn hydrogen

24.01.2022ABB A/S

Sponseret

Så let afregner du elbilers forbrug

10.01.2022ABB A/S

Sponseret

ABB gør det nemt at afregne elbilers individuelle forbrug