ATEX – Undgå eksplosion i dit udsugningssystem

Ansvarlige virksomheder sikrer, at dampe og støv fra fremstillingsprocesser fjernes fra arbejdspladsen for at beskytte arbejdstagerne mod sygdom.

06.09.2023

Sponseret

Geovent

Ansvarlige virksomheder sikrer, at dampe og støv fra fremstillingsprocesser fjernes fra arbejdspladsen for at beskytte arbejdstagerne mod sygdom. Dette skyldes, at de fleste typer røg og støv er blandt de mest almindelige årsager til luftvejssygdomme blandt arbejdstagere i branchen.

Når det miljø, hvor udvindingen finder sted, er i fare for eksplosion, skal designet af udsugningssystemet leve op til ATEX-forordningen. I videoen herunder vises en virksomhed, hvor sådanne forholdsregler ikke er blevet taget.

Den virksomhed, der har udsugningssystemet installeret, skal vurdere, om der er risiko for eksplosion. En eksplosion kan opstå ved, at tilstrækkelig mængde af eksplosive gasser eller støv forekommer i udsugningssystemet – og der så samtidig opstår en gnist. Det kan være brandfarlige gasser, dampe, væsker, tåge/aerosoler eller brandfarlige støvtåger. Hvis noget af dette kan forekomme, skal risikoen vurderes som grundlag for at klassificere det eller de eksplosionsfarlige områder.

Virksomheden kan selv foretage denne vurdering eller drage fordel af en specialiseret rådgiver til at gøre det. Nogle gange kan vurderingen foretages sammen med de lokale brandbekæmpelsesmyndigheder.

Geovent tilbyder en lang række produkter og løsninger til at sikre, at ATEX kravene overholdes. Vi står gerne til rådighed med mere information på tlf. +45 86 64 22 11 eller salg@geovent.dk

Mere fra...

11.06.2024Geovent

Sponseret

Fleksibel og æstetisk ventilationsløsning til City Øre-Næse-Halsklinikken v/ speciallæge Jon Juhlin

28.05.2024Geovent

Sponseret

Geovent præsenterer specialdesignede produkter på Intertool Welding Fair

08.05.2024Geovent

Sponseret

Casestory: Geovent udsugningssystem beskytter brandmænd på brandstationen i Rosbach, Tyskland.

01.05.2024Geovent

Sponseret

Nyt produkt: GT Ultra Svejse- og slibebord!

24.04.2024Geovent

Sponseret

Geovent har opnået patent på ESA arm

10.04.2024Geovent

Sponseret

Vi byder Markus Dangel velkommen til Geovent