Casestory: Geovent udsugningssystem beskytter brandmænd på brandstationen i Rosbach, Tyskland.

Magistraten i byen Rosbach besluttede, at udstyre brandstationens garage med et mobilt udsugningssystem for, at beskytte brandmændene mod farlige dieseludstødninger.

Geovent udsugningssystem beskytter brandmænd på brandstationen i Rosbach, Tyskland.. Foto: Geovent udsugningssystem

08.05.2024

Sponseret

Lise Cramer, Geovent

Magistraten i byen Rosbach besluttede, at udstyre brandstationens garage med et mobilt udsugningssystem for, at beskytte brandmændene mod farlige dieseludstødninger. Brandstationen har ansvaret for byen, store skovområder samt en strækning på den vigtige BAB5 motorvej. 

Geovent blev hyret til at designe og installere et mobilt og automatisk frakoblende udsugningssystem til køretøjshallen med 7 holdepladser. Det var vigtigt, at der på trods af forskellige udstødningsrør på udrykningskøretøjerne, at realisere et pålideligt, brugervenligt og sikkert system, som sikrer, at personalet ikke snubler over slanger ved siden af køretøjet.


Løsningen til dette blev Geovents MRSP-system, hvor slangen fastgøres til køretøjet med en elektromagnet. Dette er det mest driftssikre system og forårsager ikke forstyrrelser i køretøjets udstødningssystem, selv med de nyeste motorer, da indfangningen omkring udstødningen er åben. Det tillader også at tilstrækkeligt køleluft bliver suget ind, så udstødningsslangen skånes. 

Vores MRSP-system kræver ikke en sikkerhedskobling og garanterer en øjeblikkelig og sikker frakobling mellem udstødningen og slangen. Fangekoblingen sidder altid korrekt foran udstødningen, da den 6mm tynde ankerplade med 60mm i diameter sikrer korrekt positionering på køretøjet. Da dysen ikke skal trækkes over udstødningen, passer den også, hvis udstødningen eksempelvis: peger nedad, er flugtende langs karosseriet eller hvis der er utilstrækkelig plads omkring udstødningen til at montere en manchet over den. Til køretøjer med nedadrettede udstødningsrør som MB Sprinter, Ford Transit osv. findes der forlængede manchetter, som muliggør udsugning uden ændringer på køretøjet.

En speciel udfordring var monteringen af systemerne på høje træbjælker. Dette blev dog effektivt løst med Geovents aluminiumsskinner og med løbevognens lave masse, var det muligt at anvende ophæng fra monteringsprofiler.

Derudover blev en energieffektiv ventilator monteret på ydervæggen i et lydisoleret og vejrbeskyttende kabinet, som sikrer en konstant effektiv udsugning, for at fjerne de skadelige gasser sikkert og rent fra hallen. Med denne udsugningsløsning fra Geovent er personalet på brandstationen i Rosbach meget tilfredse, da de har opnået en køretøjshal fri for udstødningsgas, samtidig med et yderst brugervenligt system. 


Læs mere om vores udsugningssystemer til brandstationer: 

https://www.geovent.dk/produkter/udstoedningsgas/udsugningssystemer-til-brandstationer-og-udrykningskoeretoejer/ 

 

#Geovent #Udstødningsgas #MRSP

Mere fra...

18.06.2024Geovent

Sponseret

Er dine medarbejdere udsat for skadelige dampe og støv på arbejdspladsen?

11.06.2024Geovent

Sponseret

Fleksibel og æstetisk ventilationsløsning til City Øre-Næse-Halsklinikken v/ speciallæge Jon Juhlin

28.05.2024Geovent

Sponseret

Geovent præsenterer specialdesignede produkter på Intertool Welding Fair

08.05.2024Geovent

Sponseret

Casestory: Geovent udsugningssystem beskytter brandmænd på brandstationen i Rosbach, Tyskland.

01.05.2024Geovent

Sponseret

Nyt produkt: GT Ultra Svejse- og slibebord!

24.04.2024Geovent

Sponseret

Geovent har opnået patent på ESA arm