Døgnovervågning kræver sikker drift på intensivafdeling

Intelligent system skaber hurtigt overblik på Danmarks største intensivafdeling. Det er med til at minimere risikoen for kritiske hændelser.

Effektiv overvågning, pleje og mulighed for at gribe ind med akut behandling døgnet rundt, hele året. Det er opgaven på landets intensivafdelinger, der skal bringe patienter gennem ofte livstruende sygdomsforløb eller sikre en tryg og sikker opvågning efter en operation.
Det gælder også intensivafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby, der med foreløbig 27 intensive pladser og 18 opvågningspladser er landets største og samtidig gennemgår en betydelig udvidelse. Pleje og behandling af de ofte svært syge patienter på de danske intensivafdeling bygger på et særligt mantra, der præger de tekniske løsninger: Alt, hvad der kan styres, bliver styret.

- Der er tale om et intelligent system, som overvåger el-forsyningen, temperaturen og hvorvidt det udstyr, der bliver tilsluttet, er fejlbehæftet. Via en brugerflade på stuen kan operationspersonalet via skærmen kontrollere, at strøm, temperatur, luftfugtighed og overtryk i lokalet er i orden, forklarer Steen Falk, der er Segment Manager for Health Care i Schneider Electric Danmark, der står bag den konkrete løsning.

IT- tavler sikrer overblik på stedet
Resultatet er en fleksibel installation som er nem at overskue og vedligeholde. Samtidig giver en række IT-tavler et overblik over strømforsyningen til hver enkel operationsstue, så læger og sygeplejersker med et enkelt blik på betjeningspanelet straks kan reagere på kritiske alarmer om strømsvigt.
Afdelingssygeplejerske Pia Skov Sand har været en del af den tværfaglige brugergruppe, der har valgt indretning og de tekniske løsninger i forbindelse med den igangværende udvidelse af den intensive afdeling.
- Vi har især lagt stor vægt på optimal ergonomi og hygiejne, når det gælder indretning. Der er stillet store krav fra start, så f.eks. lyset fungerer optimalt for personalet dag, aften og nat og samtidig tilgodeser patienternes behov. Vi har også skræddersyet paneler, så placeringen af udstyr er optimal og antallet af samlinger er minimeret, fordi de samler støv og skidt.

Den intelligente løsning giver vigtigst af alt sikkerhed i el-forsyningen til de intensivstuer, nem og hurtig fejlfinding samt test af instrumenter og udstyr, inden situationer bliver kritiske.

Mere fra...

27.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Skru op for hyggen og ned for standby-forbruget med den nye Wiser-lysdæmper fra Schneider Electric

26.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

31.01.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Talentskud spirer hos Schneider Electric

26.01.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric er kåret som en af verdens mest bæredygtige virksomheder i 2024

05.01.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

LK FUGA Inspirationskatalog

21.12.2023Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric præsenterer det nye LK FUGA® Inspirationskatalog