Eaton og IES går sammen om digitale tvillinger, der skal hjælpe byggesektoren med grøn omstilling

Klimateknologi- og bygningsanalysefirmaet Integrated Environmental Solutions (IES) indgår nyt partnerskab med power management-virksomheden Eaton. Sammen skal de udvikle løsninger, der skal forberede bygningsejere til den grønne omstilling.

Buildings as a grid.

Energiomstillingen rummer et enormt potentiale for bygningsejere, når det kommer til at styre og effektivere strømforbruget. Det kan blandt andet fremskyndes ved at gøre det nemmere at integrere vedvarende energi, energilagring og opladningsinfrastruktur for elektriske køretøjer i bygningerne. Dette er Eatons Buildings-as-a-grid-koncept et godt eksempel på. Her fungerer bygninger som selvstændige energihubs ved hjælp af intelligente energisystemer.

Omdrejningspunktet for det nye samarbejdet mellem Eaton og IES er det digitale simuleringsværktøj ”digitale tvillinger”, der skal undersøge bygningers forskellige energisystemer med henblik på at identificere de mest bæredygtige og energieffektive.

En digital tvilling er kort fortalt en virtuel 3D-model af en proces eller objekt fra den virkelige verden. I dette tilfælde et specifikt bygningsmiljø og bygningens infrastruktur. Det er en multifysisk computermodel, der fx kan forudsige nedbrud eller slitage i bygninger gennem simulering af forskellige scenarier.

Tester infrastrukturen for bedre fremtidsbyggerier
En vigtig del af samarbejdet består i at teste infrastrukturen til opladning af elbiler samt energilagring og teknologier til produktion af vedvarende energi.

Tanken med projektet er at få et indblik i bygningers historik, fx hvordan de har klaret sig i deres levetid, så bygningsejere kan træffe bedre beslutninger, når de i fremtiden planlægger byggerier.

”IES’ ekspertise inden for bygningsfysik giver os mulighed for at tage temperaturen på, hvordan vores kunders bygninger klarer sig nu og her, men også i en energieffektiviseringsproces. Kunderne får fx mulighed for at teste forskellige energiinitiativer samtidig med, at de får indblik i, hvor meget det vil koste at fremme en bestemt energieffektivisering eller fleksibelt energiforbrug. Digitale tvillinger hjælper dermed vores kunder til bedre at forstå mulighederne og mindske risici forbundet med deres fremtidige investeringer,” siger Delphine Clement, segmentchef for kommercielle og industrielle bygninger hos Eaton EMEA.

Med det nye partnerskab integrerer IES 3D-modellens data fra den fysiske bygning med operationelle data i realtid, maskinlæring og kunstig intelligens, som derefter holdes op mod Eatons viden om energistyring. Det giver de to virksomheder mulighed for at udvikle strategier, der kan forbedre bygningers bæredygtighed, energieffektivitet og ikke mindst minimere omkostninger i forbindelse med fremtidige byggerier.

”De digitale tvillinger bliver nøglen i vores samarbejde med Eaton, fordi de reagerer og opfører sig præcis som deres fysiske modparter. Og så kan de omsætte data til vigtig information i beslutningsprocessen,” siger Don McLean, der er CEO i IES. Han fortsætter:

”Inden vi konstruerer en digital tvilling, undersøger vi, hvordan vi får mest muligt ud af bygninger – både når det gælder deres energiperformance og brugerkomfort. Det giver os nemlig mulighed for at identificere potentielle energibesparelser, samt hvor lang tid det vil tage kunden at tilbagebetale de forskellige anvendelser af Eatons Buildings as a Grid-koncept.”

Vil bevare bygningernes værdi
Eatons Buildings as a Grid-koncept har til formål at hjælpe ejere af erhvervsejendomme med at forbedre deres elektriske infrastruktur, så den lever op til vores ambitioner om at reducere ​​drivhusgasser og overholder fremtidige energikrav.

”Vi står foran en omfattende grøn omstilling – både af vores energiproduktion og transportsektoren. I takt med, at vi får flere elbiler på vejene og opsat flere opladere, sætter vi elnettet på overarbejde. Elektrificering spiller en nøglerolle her – den giver ejere af erhvervsejendomme mulighed for at bevare værdien af ​​deres bygninger og ikke mindst bliver selvforsynende med energi,” siger Delphine Clement fra Eaton.

Denne ambition ligger i tråd med samarbejdets formål:

”Bygninger står for næsten 40 procent af den globale CO2-udledning, og vi arbejder på at reducere bygningers udledning til nul. Vores aftale med Eaton om at gøre kommercielle og industrielle bygninger mere energieffektive og bæredygtige hjælper os med at nå vores ambitiøse mål,” siger Don McLean, CEO i IES.

Om IES
IES har i mere end 25 år været verdensførende leverandør af integrerede præstationsanalysesoftware og konsulenttjenester til bæredygtigt bygningsdesign. IES' digitale tvillingeteknologi gør det muligt at skabe ressourcestærke, sunde og omkostningseffektive bygninger– til gavn for private borgere og virksomheder.

Om Eaton
Eaton er en international power-management virksomhed, der leverer teknologier og-tjenester til kunder i energi- og forsyningssektoren. Virksomheden hjælper danske som internationale kunder med at levere løsninger og udnytte globale tendenser inden for elektrificering og digitalisering, der fremskynder den grønne omstilling – fx via SF6-frit koblingsudstyr, energieffektive EV-løsninger og intelligente UPS-anlæg. I 2020 kom 62 procent af Eatons indtjening fra clean tech-løsninger herunder vedvarende energi, vandinfrastruktur og bæredygtig transport. Eaton er børsnoteret og blev grundlagt i 1911. I dag sælger virksomheden produkter til kunder i flere end 170 lande og havde i 2022 en global omsætning på 20,8 milliarder dollar. Se flere oplysninger på Eaton.dk.

Mere fra...

25.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton styrker løsningssalg på UPS og mellemspændingsudstyr med garvet projektleder

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

16.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet på årets El & Teknik-messe

Nye Eaton-løsninger gør virksomheders digitale omstilling mere robust

19.03.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

13.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton rykker ind i lademarkedet: Hurtigladere til elbilister og virksomheders p-pladser

06.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nexel og Eaton sætter grønt kryds ved SF6-fri forsyning på Sjælland