Eaton sætter spot på SF6-fri anlæg og digitale løsninger på årets CIRED-messe

På årets CIRED-messe i Rom sætter power management-virksomheden Eaton fokus på reduktion af CO2-udledning med SF6-fri koblingsanlæg og nye digitaliseringsløsninger.

En af årets mest ventede begivenheder i den globale forsyningsbranche, CIRED 2023-messen, åbner i dag i Rom. Her vil Eaton blandt andet demonstrere deres edge- og virksomhedsløsninger, der understøtter en decentral, distribueret elproduktion tæt på slutbrugeren.

Fx deres Brightlayer Utilities-suite, der via nye digitale muligheder hjælper forsyningsselskaber med at forbedre elnettets driftseffektivitet, pålidelighed og fleksibilitet. Det sker gennem en gennem en række softwareapplikationer, der kan planlægge elselskabets kapacitet samt lagring og integration af vedvarende energi, samtidig med at de sikrer, at cybersikkerhedskrav og regler overholdes. Derudover indeholder Brightlayer Utilities-suite fjernadgangsautomatiseringsløsninger til distribution og transformerstationer, der hjælper elselskaberne med at reducere gener ved strømafbrydelser og nedbrud hos slutbrugeren.

Fornyet fokus på SF6-fri alternativer

Ud over nye digitale løsninger, der skal lette overgangen til nye energiformer, vil Eaton også have fokus på sit SF6-frie luftisolerede koblingsudstyr, Xiria. Løsningen er rykket ekstra højt op på dagsordenen for forsyningsselskaber i hele Europa, nu hvor EU med en ny lovtekst i marts nærmer sig en lovgivning, der vil udfase brugen af SF6 i elektrisk mellemspændingsudstyr.

Henrik Wilhøft, der er Project Sales Engineer hos Eaton Danmark og har arbejdet med SF6-frit koblingsudstyr for Eaton i mere end 20 år, fortæller, at det fortsat er vigtigt at vise branchen, at der eksisterer gode, velafprøvede alternativer til det traditionelle SF6-holdige udstyr – også selvom mange forsyningsselskaber allerede er begyndt at investere i det.

Henrik Wilhøft påpeger, at da de fleste anlæg har en levetid på over 40 år, bør forsyningsselskaberne allerede nu begynde at planlægge skiftet til SF6-frie alternativer.

”SF6-gas er udråbt til den mest skadelige drivhusgas af FN’s klimapanel. Hvert kg SF6-gas, som et forsyningsselskab ikke bruger, sparer atmosfæren for udledning, der svarer til 25.200 kg CO2. Derfor har det en markant betydning for klimaet, hver gang et forsyningsselskab vælger at investere i SF6-fri løsninger,” siger Henrik Wilhøft.

Ud over de miljømæssige fordele ved at skifte til udstyr uden verdens farligste klimagas er der også andre fordele at hente. Fx kræver Eatons kompakte koblingsudstyr minimal vedligeholdelse og er nemt at håndtere, når udstyret er udtjent, netop fordi det ikke indeholder F-gasser. Det giver i sidste ende også lave driftsomkostninger, der gør det til et godt valg til nye transformerstationer og retrofits.

Ud over selve Xiria-udstyret er Eaton også med til at præsentere en videnskabelig artikel om udviklingen af SF6-frit kompakt koblingsudstyr. Artiklen er udarbejdet sammen med en række brancheeksperter på området og vil blive præsenteret på en af CIREDs videnssessioner.

CIRED 2023 løber fra den 12. – 15. juni 2023, og Eaton vil være at finde på stand E23.

Mere fra...

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

20.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

06.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nyt UPS-system skal reducere store datacentres CO2-forbrug

04.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton slår dørene op til sin første CO2-neutrale UPS-fabrik i verden

30.05.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Tre trin til at undgå skader ved elektriske fejl