Eatons nye DILH-kontaktorer effektiviserer løsninger til vedvarende energi

Power management-virksomheden Eaton udvider sin DILH-serie af kontaktorer med to nye DILH600- og DILH800-kontaktorer, som er ideelle til vedvarende energiapplikationer.

Eatons to nye DILH-kontaktorer, DILH600 og DILH800 er designet til at koble resistive og induktive belastninger samt optimere løsninger til vedvarende energiapplikationer som fx vindmøller, solpaneler og datacentre.

Derudover giver de to nye modeller galvanisk adskillelse af inverter-styrede systemkomponenter og motorer.


De nye DILH-kontaktorer dækker et effektområde på op til 850 A (DILH600) og 1050 A (DILH800) og kan bruges ved nominelle spændinger på op til 1000 V. De opererer i temperaturer fra -40 °C til 70 °C.

Certificeret til spændinger op til 1000 V

Aktører inden for energisektoren har brug for robust og pålideligt koblingsudstyr, der opfylder særlige krav i et ellers konkurrencepræget marked. Konventionelle motorkontaktorer er ikke egnet til denne opgave, da deres ydeevne overstiger de tekniske krav til inverter-styrede systemer.

En særlig fordel ved de nye DILH-kontaktorer er, at de er certificeret til spændinger op til 1000 V, der er i overensstemmelse med de nyeste UL-retningslinjer. Eaton har udviklet DILH-serien som et omkostningseffektivt alternativ til denne type applikationer.

Kontaktorerne overholder desuden AC-1 drift i henhold til IEC 60947-4-1 og kan også bruges til AC-2 drift. Typiske anvendelser omfatter blandt andet frakobling af lokale netværk, brug af inverter-styrede frekvensomformere og styring af induktive belastninger.

Spænder bredt

Eatons DILH-serie kommer i tre størrelser med syv forskellige modeller, der dækker effektområdet fra 650 ampere til 3.185 ampere. Effektområdet fra 337 til 800 ampere er dækket ind af Eatons motorkontaktorer, som kombinerer AC- 3- og AC-1-drift.

DILH-serien indeholder mikroprocessorstyrede strømdrivere, der giver et lavt forbrug ved indkobling. Det reducerer ikke kun kølebehovet inde i tavlen, men gør også, at enhederne bruger mindre energi, som dermed forenkler designet på styrespændingstransformerne.

De nye DILH-kontaktorer har flere styringsmuligheder. Mens S-versionen understøtter konventionel styring, har komfortversionen to ekstra styringsmuligheder, da den kan styres enten direkte fra PLC'en eller via styreenheder med lav effekt.

Desuden indeholder DILH-kontaktorerne spoler, der kan håndtere et bredt spændingsområde og styres med både AC- og DC-spænding – helt uden at skulle skifte spoler. Det gør det fx lettere for aktører at planlægge projekter.


Derudover strækker sikkerhedsområdet for styrespændingen sig nu fra 0,7 x Usmin til 1,15 Usmax, som sikrer pålidelig kontaktorstyring i selv ustabile netværk.

De to nye kontaktormodeller er på det danske marked nu. De kan bruges over hele verden og er godkendt med IEC, CE, UL, CSA og CCC.

Mere fra...

13.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton rykker ind i lademarkedet: Hurtigladere til elbilister og virksomheders p-pladser

06.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nexel og Eaton sætter grønt kryds ved SF6-fri forsyning på Sjælland

06.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny softwareløsning øger modstandsdygtighed overfor strømsvigt og nedbrud

19.12.2023Eaton Electric Danmark

Sponseret

Designhotel løser kapacitetsudfordringer i elnettet

20.11.2023Eaton Electric Danmark

Sponseret

Energisektorens SF6-fri pioner fylder 60 år

20.11.2023Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport: Fleksibilitetskløft i elnettet kan bremse energiomstillingen