Elopak undgår variationer i produktionen og sikrer sundt indeklima med luftbefugtning

Elopak oplevede udfordringer med at sikre en ensartet produktion, hvilket skyldtes en lav luftfugtighed. Som producent af emballage til fødevareindustrien var det desuden yderst vigtigt at se på en løsning, hvor hygiejnen var indtænkt fra starten.

Elopak opnår ensartet produktion og et sundt arbejdsmiljø med befugtning. .

Elopak fik derfor installeret en ML højtryksbefugter, der er hygiejnesikret og ISO 22000 certificeret. Anlægget udnytter teknikken bag evaporativ køling. Evaporation betyder fordampning, og det sker hos Elopak ved at dyser monteret rundt om i produktionen forstøver rent vand i meget små dråber, som hurtigt optages i luften. Herved opretholdes en ensartet luftfugtighed i produktionsområderne hele året. Det er med til at sikre, at Elopak kan producere ved høj kvalitet og samtidig give deres medarbejdere et bedre indeklima.

Befugtningsanlæg sikrer ensartet luftfugtighed

Da Elopaks emballage består af papir og pap, er produktionen meget følsom over for ændringer i luftfugtigheden. Hvis luftfugtigheden i produktionsområdet bliver for lav og luften dermed for tør, vil det påvirke kvaliteten af produktet. Den tørre luft kan ændre papirets struktur og dimensioner, og det påvirker papirets egenskaber og fleksibilitet. Ved at installere et befugtningsanlæg er det muligt at styre luftfugtigheden meget præcist og dermed sikre et ensartet produkt. Hertil sikrer en styret luftfugtighed også, at medarbejderne ikke udsættes for en for lav luftfugtighed, der ellers kan resultere i at statisk elektricitet opstår samt helbredsmæssige konsekvenser som vedvarende hoste og hovedpine.

Læs hele casen om Elopak på vores hjemmeside. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Ventilation & indeklima

Mere fra...

16.04.2024Condair A/S

Sponseret

Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

18.03.2024Condair A/S

Sponseret

Forbedring af indeklima og byggeprojekter ved brug af data fra avancerede sensorer

20.02.2024Condair A/S

Sponseret

Vil du vide mere om affugtning og principperne bag?

13.09.2021Condair A/S

Sponseret

Mød os på Danvak Dagen 2021 til en snak om indeklima

16.06.2021Condair A/S

Sponseret

Er din produktion og virksomhed klar til sommerens høje luftfugtighed?

07.04.2021Condair A/S

Sponseret

Se eller gense webinar om indeklima og luftfugtighed