Er du klar til de nye krav i 2023?

Byggeindustrien tegner sig for næsten 40% af de samlede CO2-udledninger globalt og derfor er der massivt fokus på hvordan vi gør byggebranchen mere bæredygtig. Men hvor skal man starte? Find svaret her.

Bæredygtighed i byggeindustrien kan være en svær disciplin at mestre. Hvor skal man starte og hvordan transformerer man byggebranchen til at blive grønnere? Bygningsreglementet er et godt sted at starte, da der fra januar 2023 bliver stillet en række nye krav, som branchen skal leve op til.

Bygningsreglementet 2023

Fra den 1. januar 2023 indfases bygningsreglementets krav til bygningers klimaaftryk. De nye krav omfatter en grænseværdi for CO2-udledning fra bygningens livscyklus, herunder Life Cycle Assessment (LCA), som angiver en bygnings klimabelastning. Det betyder, at der lægges loft over hvor mange klimagasser nybyggeri på over 1.000 kvadratmeter må udlede fra 2023, og fra 2025 udbredes loftet til nybyggeri generelt.

Pres på forandring for virksomheder

Byggebranchens klimaaftryk har været et stort problem i mange år og derfor begynder der i stigende grad, at indføres regler om bæredygtighed, der tvinger virksomhederne til at tage ansvar. Ifølge Dansk Industri mener 63%, at bæredygtighed i dag udgør det væsentligste konkurrenceparameter for deres virksomhed.

I en nylig global undersøgelse foretaget af SAP på tværs af flere sektorer, herunder byggebranchen, har vi set, at ledere i ingeniør- og byggebranchen har gjort de største fremskridt i retning af bæredygtighed i designfasen, hvor 47% af de adspurgte svarede, at bæredygtighed er et vigtigt emne eller en stor bekymring.

Derfor har den grønne omstilling aldrig været vigtigere at fokusere på i bygge- og anlægsbranchen. Bygherrer, brugere og samfund kalder alle på løsninger, som reducerer belastningen på miljø og ressourcer og styrker social- og økonomisk bæredygtighed i hele bygningens levetid.

Hvordan du kan navigere din virksomhed mod en mere bæredygtig fremtid

Lige nu udbyder Byggeriets Ledelsescenter en ny uddannelse, hvor du kan blive certificeret i ”Bæredygtighed og Digitalisering– fra byggeri til drift”. Denne uddannelse er til dig, der skal gå det nye bygningsreglement i møde – så du kan leve op til de nye krav og være med til at skabe en komplet bæredygtighedstransformation i din organisation.

Kom på forkant med branchens hastige omstilling og få redskaber til at gøre bæredygtigt byggeri til en god forretning ved at fokusere skarpt på de vigtigste faser i byggeriet – nemlig processen fra byggeri til drift.

Læs om vores uddannelse Digitalisering og Bæredygtighed™ her. 

Mere fra...

26.02.2024RIB Software

Sponseret

Ses vi til AEC Hackathon @ BLOXHUB 2024?

23.02.2024RIB Software

Sponseret

NYT WEBINAR: Bæredygtighed og Dokumentation

21.02.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive IKT-leder? Så tilmeld dig uddannelsen allerede nu!

19.02.2024RIB Software

Sponseret

Tilmeld dig til AEC Hackathon 2024!

16.02.2024RIB Software

Sponseret

6 argumenter til din arbejdsgiver, for hvorfor du skal have en IKT-leder uddannelse!

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!