Fremtidens elektrikere kæmpede om Danmarksmesterskab

I weekenden mødtes toppen af poppen blandt de unge talenter indenfor elektrikerfaget ved DM i Skills i Fredericia den 2. - 4. februar.

De fem elektriker-finalister til DM i Skills 2023.

Her blev de testet i installation af nye digitale løsninger til energioptimering af offentlige institutioner, private bygninger og hjem. Med andre ord, alle de skills, der er helt centrale for Danmarks grønne omstilling.

Ballerup 6. februar 2023 – Elektrikerfaget har udviklet sig markant de senere år, i takt med at verden er blevet mere digitaliseret. Udover at have styr på el, skal elektrikere nu også kunne installere, servicere og rådgive kunderne om digitale, energieffektive løsninger, der er afgørende for at Danmark kommer i mål med regeringens ambitiøse klimamål. Et stort ansvar som de unge elektrikere, der deltog i weekendens DM i Skills 2023, ser frem til at løfte.

Det er ret motiverende for mig, at man som elektriker er efterspurgt ’ude i virkeligheden’. At vi er med på det tog, der kører mod fremtiden, og at vores branche ikke er død om ti år. Tværtimod, så er det netop os elektrikere, der skal vejlede kunderne og installere løsningerne til Danmarks grønne omstilling,” siger Jakob Søe Lillelund, elektriker hos SIF Gruppen A/S.

Det er Jacob Laursen, der til daglig arbejder som elektriker hos Midtjysk El Center, helt enig i:

Noget af det, jeg synes er fedt ved at være i elektrikerbranchen er netop, at man kan være en del af at tage skridtet i en bæredygtig retning,” siger Jacob Laursen og fortsætter:

Under træningen op til DM i Skills har vi elektrikere samarbejdet og lært rigtig meget af hinanden. Det kommer både kunder, vores arbejdsplads og samfundet til gavn, at vi holder os skarpe på fremtidens løsninger. Og så er det utroligt spændende og sjovt at dyste og lære på samme tid.”

At både træningen og motivationen virker, beviste Jakob Søe Lillelund, der til daglig er elektriker i SIF Gruppen A/S, da han blev kåret som Danmarksmester i Skills lørdag den 4. februar.

Højere prioritering af elektrikeruddannelsen
Den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric, der igen i år er blev kåret til verdens mest bæredygtige industrikonglomerat af Corporate Knights[1], har bidraget med både træning og undervisning af de unge talenter, som forberedelse til DM i Skills i Fredericia. Virksomheden, der har lokal produktion i Ringsted, R&D i Kolding og hovedkvarter i Ballerup, var hovedsponsor for elektrikerne ved DM i Skills. Udover at levere materialet, som deltagerne skulle bruge i konkurrencen, giver virksomheden også produkter og løsninger gratis til mange af landets erhvervsskoler.

Det er vigtigt for os at bidrage med både materiale, træning og undervisning til deltagerne i DM i Skills, og vi har selvfølgelig heppet på dem hver og en. Prioriteringen af elektrikeruddannelsen er en mærkesag for Schneider Electric, og den er vigtigere end nogensinde. Ikke bare for de unge mennesker, men også for samfundet og klimaet. Vi håber, at DM i Skills kan være med til inspirere endnu flere unge til at gå elektrikervejen,” siger Mette Sandgaard Kühl, Channel Manager – Training hos Schneider Electric.

Med flere end 2.500 lærlinge er elektrikerbranchen den håndværkerbranche, som tager allerflest lærlinge ind. Og der er bud efter dem. Ifølge en rapport fra 2022 af TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund kræver op mod 80 procent af den grønne omstilling, at el-branchen sættes i spil[2].

Se kort video med DM i Skills-finalisterne og vinderen, Jakob Søe Lillelund her.

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks. Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrations-løsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services. Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric her: www.se.com/dk/da/

 [1] https://www.corporateknights.com/rankings/global-100-rankings/2023-global-100-rankings/2023-global-100-most-sustainable-companies/
[2] https://www.e-pages.dk/danskelforbund/919/ side 3.

Mere fra...

12.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

04.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kom med til en spændende dag fyldt med de seneste Industri-input og automationsløsninger.

02.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine