Heste og ryttere tager varme bade - lavet af luft

På Helgstrand Dressage skyller verdens bedste dressurheste og topryttere dagens støv af i varmt vand, der er lavet af luft efter en tur gennem varmepumper fra Vølund Varmeteknik.

Helgstrand Dressage nord for Aalborg ejes og drives af OL-bronzevinder Andreas Helgstrand og er et af verdens mest anerkendte salgs- og træningscentre for elitedressurheste. Helgstrand Dressage har omkring 530 heste fordelt på fem topmoderne træningscentre i ind- og udland.

På ejendommen Ny Ravnstrup er der efter en omfattende renovering og nybyggeri i 2018 i dag plads til 200 føl, plage og ungheste i faste bokse og store, moderne løsdriftsstalde.

Topmoderne faciliteter

I forbindelse med renoveringen blev der indrettet topmoderne velfærdsfaciliteter og opført ni store lejligheder til medarbejdere.

"Da Helgstrand Dressage købte ejendommen, var der både et olie- og pillefyr samt et solfangeranlæg på taget af avlsbygningen. Det var dog ikke nok til at varme de mange nyopførte kvadratmeter op", fortæller Niels Erik Pedersen, som er technical groundsman, og han fortsætter:

"Med den store hovedbygning, lejligheder og velfærdsfaciliteter er der omkring 1.200 kvm. boligareal, ligesom vi dagligt bruger 30-50 liter varmt vand per hest. Så der var behov for virkelig stor kapacitet. Vi kontaktede derfor en energirådgiver og drøftede forskellige muligheder, hvor vi havde fokus på alt fra anskaffelsespris til driftsøkonomi, vedligehold og miljøperspektiv".

"Varmepumperne henter energi ud af luften, og det resulterer i fem gange så meget varme. Pumperne er anbragt i kaskade, hvor de supplerer hinanden. Det er en fleksibel og driftsøkonomisk løsning, som fungerer rigtig godt sammen med solfangeren, der forvarmer vandet i en stor akkumuleringstank".

Niels Erik Pedersen, technical groundsman hos Helgstrand Dressage

Henter energi ud af luften

Valget faldt på en løsning fra Højbjergs Smedie & VVS. Her kombineres den eksisterende solfanger med 5 stk. 20 kilowatts F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik.

"Varmepumperne henter energi ud af luften, og det resulterer i fem gange så meget varme. Pumperne er anbragt i kaskade, hvor de supplerer hinanden. Det er en fleksibel og driftsøkonomisk løsning, som fungerer rigtig godt sammen med solfangeren, der forvarmer vandet i en stor akkumuleringstank", forklarer Niels Erik Pedersen og tilføjer med et smil:

"Så der er altid rigeligt med varme til boligopvarmning og de mange tusinde liter brugsvand, vi dagligt bruger til både heste, ryttere og medarbejdere".

Flere varmepumper

Helgstrand Dressage er i rivende vækst, og nye stalde og bygninger skyder konstant i vejret.

"Vi er i øjeblikket i gang med at opføre fire stalde, haller og andre bygninger. Her installerer vi også varmepumper, da de for længst har bevist deres værd og kun kræver minimal vedligeholdelse. Samtidig opfylder de ejerens ønske om at bidrage til at fremme en bæredygtig fremtid for virksomheder, samfund og miljø", slutter Niels Erik Pedersen.

Se flere moderne varmeløsninger med varmepumper til industri og produktion her.

 

Mere fra...

03.07.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Afholder tanken om varmeregningen dig fra at holde ferie i et poolhus? 🏡

25.06.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Kan vi være tilfredse med, at der er 140.000 gaskedler tilbage i 2035?

25.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

KOM GODT IGENNEM STØRRE PROJEKTER

23.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Kortsigtede løsninger med langsigtede konsekvenser

12.03.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

NYHED Tryghed Erhverv – serviceabonnement til skoler, erhverv og institutioner

20.02.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Vølunds mest energieffektive jordvarmepumpe nogensinde