Hvilke grønne varmeløsninger kan vi skabe til dem, der ikke har adgang til fjernvarmen?

Det er temaet for Intelligent Energi's arrangement ”Grønne varmeløsninger til de danske landområder” d. 13. juni i Middelfart. Her vil METRO THERM også komme med et bud på omstillingen af varmeforsyningen uden for de traditionelle fjernvarmeområder.

Mange steder i Danmark, er der områder, hvor varmebehov og -tæthed, gør at traditionel fjernvarme bliver en økonomisk uhensigtsmæssig varmeløsning. Udfasningen af naturgassen i disse områder kræver derfor grønne alternativer, enten i form af lokale, kollektive, eller individuelle løsninger. 

Det kræver, at der tænkes klogt, planlægges og samarbejdes på tværs af sektorer, så man i fællesskab kan finde gode løsninger til at komme fri af naturgassen. 

Derfor samles centrale aktører inden for energi- og varmebrancen i næste uge i Middefart for at at drøfte potentialer og udfordringer for grøn omstilling af varmeforsyningen i de danske landområder.

Én af de centrale aktører, er vores udviklingschef Kasper Korsholm Østergaard, der til arrangementet vil fortælle om projektet "Ultra-lavtemperatur fjernvarme til 300 gaskunder i Hvidovre". 

Lige nu arbejder Kasper og hans samarbejdspartnere på at udvikle et energiforsyningsnet i et boligkvarter i Avedøre bestående af 300 række- og parcelhuse. 

Med projektet er planen, at:  

  • Et større areal med solcellepaneler skal generere energi til to store luft-vand varmepumper og en akkumuleringstank, der er placeret i et udendørs teknikbygning et stenkast fra de i alt 300 boliger.
     
  • De to luft-vand varmepumper vil producere en ultralav fremløbstemperatur på helt ned til 25°C, som bliver fordelt til de 300 boliger. 
     
  • Når fremløbsvandet ankommer til den enkelte bolig, bliver den taget imod af vores nye METRO Delta, som blevet omdannet fra varmepumpe til i praksis at fungere som en booster til et fjernvarmenet. 
     
  • Delta’en, også kaldet Flex booster, er blandt andet blevet opgraderet med en større veksler så varmepumpen kan levere en ydeevne på hele 12 kW, hvilket betyder, at den kan booste den ultra-lavtempererede fjernvarme op til de påkrævede høje temperaturer for eksisterende radiatoranlæg og brugsvand i et større boligareal end hidtil muligt.


Projektet er udviklet i samarbejde med COWI, EBO Consult A/SHvidovre Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Kommunikationsbureauet Rubrik og støttet af EUDP - Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram

Kunne du tænke dig at høre mere om dette projekt samt flere initiativer fra de skarpeste hjerner inden for energi- og varmeproduktion?
Så har du mulighed for at deltage til Intelligent Energi's arrangement i næste uge i Middelfart. 

Klik her, læs mere og tilmeld dig arrangementet. 

Mere fra...

14.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvorfor få fjernvarme? Det er der flere (rigtig gode) grunde til!

07.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvide Sande har Danmarks (måske) billigste fjernvarme

01.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvor meget kan du spare med en varmepumpe?

23.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Sådan undgår du støjgener fra din varmepumpe

15.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO Delta passer perfekt til PVT-projekt

10.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nyt "energitag" og METRO Delta gør Birger 100 % selvforsynende