Hvorfor har dit solcelleanlæg brug for overspændingsbeskyttelse?

Selv hvis huset har udvendig lynbeskyttelse, kan du efter et tordenvejr opleve, at DVD-afspilleren strejker, dybfryseren tør op, og der er sort skærm på PC’en. Ikke mindst kan du opleve at at vekselretteren i dit solcelleanlæg er gået ud...

DEHNguard YPV - overspændingsbeskyttelse til solcelleanlæg.

26.06.2012

Sponseret

Rikke Holmberg, DESITEK A/S

Fra dit forsikringsselskab kan du måske få noget erstatning afhængigt af betingelserne i dine forsikringer, men der er ofte en selvrisiko, og elektronik afskrives forholdsvis hurtigt, så efter bare 7 år kan du ikke få skaderne dækket. Det er ærgerligt, når inverteren var tiltænkt en levetid på op til 15 år, så dine tilbagebetalingstid i værste fald bliver forlænget med 3 år.

Et lynnedslag kan medføre skader på elektronisk udstyr helt op til 1,5 km fra nedslagsstedet. For at undgå denne type skader, skal solcelleanlægget suppleres med potentialudligning og overspændingsbeskyttelse. Også disse apparater skal installeres af fagfolk. Der kan også installeres overspændingsbeskyttelse, selvom der ikke er et udvendigt lynbeskyttelsesanlæg. Det sker ofte i dag på baggrund af anbefalinger fra din fagmand og forsikringsselskaber, selvom det ikke endnu er et krav i Danmark.

Betragt overspændingsbeskyttelse som en forsikring med lavere risiko til følge. Ingen kan give dig 100% garanti, men vi kan sammen komme tættere på. Kontakt DESITEK A/S for mere information!

Mere fra...

14.09.2022DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter måle- og kontrolsystemer

05.11.2020DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter elbiler - Vi sikrer mobiliteten

06.05.2020DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter solcelleanlæg

01.05.2020DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter vindmøller

29.04.2020DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter solcelleanlæg

22.04.2020DESITEK A/S

Sponseret

DESITEK beskytter bygninger