Innovationstjek satte turbo på udvikling af hemmeligt produktkoncept

Cabicon A/S i Vissenbjerg fik via et gratis Innovationstjek hjælp til udviklingen af et nyt, hemmeligt produktkoncept.

17.09.2013

Sponseret

Louise Wendelbo Pedersen, Kragelund Kommunikation, Cabicon A/S

Den landsdækkende ordning InnovationsAgenterne hjælper små og mellemstore virksomheder til at højne deres konkurrenceevne gennem teknologisk innovation. InnovationsAgenterne oplever stigende efterspørgsel fra virksomheder, som ønsker kontakt til relevante netværk og samarbejdspartnere, som virksomhederne kan modne forretningsidéer og udvikle nye produkter i samarbejde med.

Med hjælp fra InnovationsAgenterne fik virksomheden Cabicon A/S fra Vissenbjerg på Fyn søsat et storstillet udviklingsprojekt af et banebrydende og endnu hemmeligt produktkoncept.

Udviklingen af det nye produkt er netop nu på et springende punkt, og direktør Michael Johannesen forventer, at produktet vil være på markedet i løbet af to til tre år. Michael Johannesen kan dog ikke løfte sløret for konkrete detaljer i konceptet, da oplysningerne er meget forretningsfølsomme.

Fra løs idé til konkret koncept
Cabicon A/S leverer el-tekniske produkter og løsninger til det danske el-marked. I februar 2011 gennemførte InnovationsAgent Henrik Blach et innovationstjek hos Cabicon som opfølgning på ansættelsen af en Videnpilot.

En konkret udløber af Innovationstjekket blev igangsættelsen af et produktudviklingsprojekt i samarbejde med en række vidensintutioner. Michael Johannesen havde nemlig en idé til et nyt, innovativt produkt, som han havde gået med i hovedet nogle år, men som han ikke havde haft tid til at konkretisere og videreudvikle. InnovationsAgenterne hjalp Cabicon med at udarbejde en kravspecifikation for projektet og foreslog at inddrage Syddansk Universitet (SDU) i udviklingsarbejdet.

Langstrakt proces
Cabicons samarbejde med SDU og en række andre parter, herunder Aalborg Universitet, har hjulpet til at løse en række tekniske udfordringer i forhold til at udforme en optimal brugerflade for produktet. Der er dog stadig lang vej, indtil det færdigudviklede produkt kan se dagens lys.

Direktør Michael Johannesen er dog ikke i tvivl om, at projektet nok skal lykkes og fremhæver i den forbindelse InnovationsAgenternes assistance til at vælge de rette samarbejdspartnere, som et vigtigt parameter for projektets succes.

”Vi har lært rigtig mange ting i det her forløb, men en af de største øjenåbnere for mig personligt var, hvor meget viden, man kan trække på, når man finder de rette partnere. I en proces som den, vi står i, møder man mange udfordringer undervejs. Man kan ikke fra start vide, hvordan et projekt vil udvikle sig, men jeg tror på, at man får det bedste resultat ved at sætte folk med forskellige kompetencer sammen,” siger Michael Johannesen, direktør og ejer Cabicon A/S

Samarbejde højner produktiviteten
En af innovationsAgenternes vigtigste opgaver er at føre virksomheder, eksperter og videninstitutioner sammen. Koblingen mellem erhvervslivet og universitetsverdenen er afgørende for at potentialerne i dansk erhvervslivs vækstlag kan realiseres.

En analyse af de økonomiske effekter af samarbejde mellem erhvervslivet og universitetsverden foretaget af den socialøkonomiske konsulentvirksomhed Damwad viser således, at tværgående forskningssamarbejder i gennemsnit giver 6,5 procent øget produktivitet pr. medarbejder på årlig basis.

Analysen, som er baseret på data om Københavns Universitets nationale og internationale virksomhedssamarbejder i perioden 1998 til 2008, viser desuden, at effekterne på virksomhedernes produktivitet og bundlinjer bliver større, desto længere tid, samarbejdet varer.

Fototekst:
Da Cabicon i 2010 kom i kontakt med InnovationsAgenterne var de tre mand i virksomheden. I dag er de 10. Den markante vækst betyder, at direktør Michael Johannesen har svært ved at finde tid til produktudvikling. I samarbejde med Syddansk Universitet er et innovativt produktkoncept dog ved at tage form.

Fakta om Cabicon A/S

 • Cabicon A/S ejes og drives af Michael Johannesen og Søren Haslev.
 • Virksomheden blev etableret i 2008 og har hjemme i Vissenbjerg på Fyn.
 • Cabicon havde i 2010 en omsætning på ca. 10 mio. kroner. Siden er omsætningen steget markant.
 • Virksomheden beskæftiger 10 medarbejdere.
 • Cabicon leverer el-tekniske produkter og løsninger til det danske el-marked. Kerneområderne er industriel opmærkning, måleinstrumenter, krympeprodukter, termografering, befæstelse- og forbindelsesprodukter, føringsveje, forskruninger og specialværktøj til ledning og kabler.

Fakta om InnovationsAgenterne

 • InnovationsAgenterne er en landsdækkende ordning, som er finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation under Styrelsen for Forskning og Innovation.
 • Formålet med ordningen er at bringe teknologisk viden og inspiration til danske SMV’er for derigennem at styrke deres forretning og konkurrencekraft.
 • InnovationsAgent-ordningen består af et korps af 35 erfarne virksomhedsrådgivere fra Danmarks ni GTS’er (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter). Deres fælles afsæt er praktisk erfaring og stor faglig viden om teknologisk innovation.
 • InnovationsAgenterne tilbyder gratis Innovationstjek til små og mellemstore danske virksomheder med henblik på at identificere konkrete, teknologidrevne udviklingsmuligheder.
 • InnovationsAgenterne har i 2012 fået bevilget midler til yderligere tre års innovationsindsats. Dermed har danske SMV’er frem til udgangen af 2015 mulighed for at få et gratis Innovationstjek.
 • Læs mere om InnovationsAgenterne på www.innovationstjek.dk.

Yderligere oplysninger
Michael Johannesen, direktør i Cabicon A/S, tlf. 7623 4400, mej@cabicon.dk
Henrik Blach, InnovationsAgent, Force Teknology, tlf. 7696 1624
Knud Erik Hilding-Hamann, projektleder, InnovationsAgenterne, tlf. 72 20 14 21, khi@teknologisk.dk

Vedr. pressemateriale og fotos:

Louise Wendelbo Pedersen, Kragelund Kommunikation, tlf. 87 88 20 56, lp@kragelund-kommunikation.dk

05.12.2022Cabicon A/S

Sponseret

Hvor er kablet? Hvor præcis er fejlen?

28.04.2022Cabicon A/S

Sponseret

Cabicon opruster til fremtiden med ansættelse af ny Eksportchef

31.05.2021Cabicon A/S

Sponseret

Fynske Cabicon A/S opruster yderligere på måleudstyr

27.04.2020Cabicon A/S

Sponseret

Ny tilbudsavis fra Cabicon a/s

15.04.2020Cabicon A/S

Sponseret

Opråb: Få styr på sikkerhedsklip

12.03.2020Cabicon A/S

Sponseret

Cabicon a/s opretholder leveringssikkerheden på trods af Covid-19 krisen