Kæmpeskridt mod forbedret sikkerhed

Brødrene Dahls centrallager er nået utrolig langt med sikkerheden, men når alligevel aldrig helt i mål. Den holdning ville nemlig i sig selv svække fokus, mener logistikdirektør Lasse Halliday.

Arbejdsulykker er heldigvis uhyre sjældne på det fuldautomatiserede centrallager i Randers, der dagligt forsyner Brødrene Dahls 53 butikker og lange række af kunder med tusindvis af varer. Mindre end én ulykke om året. Helt anderledes var det tilbage i 2008, hvor den unge logistikudviklingschef og senere logistikdirektør Lasse Halliday kunne konstatere, at det i snit gik galt for en medarbejder nærmest en gang om ugen.

-Vi er lykkedes med at få en fuldstændig indgroet sikkerhedskultur, og det er der bestemt grund til at være stolt af, siger han og tilføjer, at det har været en lang proces med en række væsentlige tiltag, hvor nogle måske ikke umiddelbart har noget med sikkerhed at gøre, og så alligevel.

-Vi har fx en ekstrem grad af ordentlighed, og alle er hele tiden opmærksomme på at få ryddet op. Tænk på, hvis der pludselig ligger en træklods og flyder på gulvet, som en truckfører så træder på, når han stiger ud af trucken.

Desuden er kulturen, at farlig adfærd bliver påtalt.

-Hvis en medarbejder på trucken glemmer at bruge selen, kører for stærkt eller ikke får taget sine tre skridt, når han skal ind eller ud af trucken, så får han det at vide.

Nultolerance overfor manglende sikkerhed

Lasse Halliday peger på, at han kun ganske få gange har oplevet, at medarbejderne ikke forstår eller bakker op om sikkerhedsreglerne.

-Vi har nultolerance, men derfor er det også vigtig at forklare, hvorfor vi gør, som vi gør. Der kan være de generelle sikkerhedsregler, men så er der også helt lokale regler for et område, hvor man skal være bevidst om, hvordan kører vi lige her, hvor stiller vi tingene osv.

Niveaumæssigt mener direktøren, at centrallageret – når det drejer sig om sikkerhed – absolut er i en liga for sig. Men det betyder ikke, at man på nogen måde kan stille sig tilfreds. Faktisk indtraf en af de sjældne ulykker forleden, da en medarbejder lige skulle skubbe til en skæv papkasse på et konveyor-bånd. Da han ville trække hovedet tilbage, ramte han noget metal, og det kostede ham et par sting.

-Nu har vi så sørget for sikkerhedskasketter på den slags stationer. Det viser, at der hele tiden er mere at gøre. Hvis vi tror, at nu er vi nået i mål, så begynder vi først at fejle, konstaterer Lasse Halliday.

Med 150 medarbejdere på en travl logistik-arbejdsplads vil der altid kunne opstå potentielt farlige situationer. Men med en målrettet indsats på uddannelse og forebyggelse har centrallageret forhindret hundredevis af ulykker i forhold til tiden før 2008.

Netop her i uge 41 sætter Saint-Gobain, som ejer Brødrene Dahl, særligt fokus på sikkerheden rundt om på koncernens flere tusinde arbejdspladser.

Mere fra...

12.03.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl stærkt fra start med ny hjemmeside

06.03.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Klima-workshop til alle medarbejdere

27.02.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Åbningsfest for ny butik i Svendborg

13.02.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl opfører ny butik i Grindsted

08.02.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

NTG – anerkendte produkter med eneret for Brødrene Dahl

06.02.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Elever er et stærkt bidrag i jagten på arbejdskraft