Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

Fremtiden er elektrisk, og det kalder på et bredt mix af lagringsteknologier. Men regeringen fokuserer ensidigt på ny teknologi og P2X og glemmer helt batterierne, der er den mest modne og effektive lagringsteknologi på markedet. Det er ikke kun skidt for den grønne omstilling, men også for Danmarks økonomi.

Foto: GettyImages

I Danmark er vi stolte af at være frontløbere i den grønne omstilling. Men det er ikke på alle områder, vi er lige fremsynede. Eller rettere: Nogle gange er vi så fokuserede på at udvikle og afprøve nye løsninger, at vi glemmer at investere i de løsninger, der ligger klar og lige for. Det gælder især, når det kommer til lagring af den grønne energi, vi er blevet så gode til at producere i Danmark. Uden effektive og stabile lagringsteknologier, som fx batterier, der kan gemme den volatile energi fra vind og solceller til tidspunkter med havblik og gråvejr, kan vi ikke gøre os helt fri af fossile brændstoffer og sikre en stabil energiforsyning året rundt.

Læs hele bloggen her, der er skrevet af Anne Marie Damgaard, direktør, Dansk Center for Energilagring (DaCES) og Peter Høirup, Nordisk ansvarlig for Batteri-industrien hos Schneider Electric: https://blog.se.com/dk/groenomstilling/2024/03/19/kaere-regering-i-kan-ikke-saette-stroem-til-verden-uden-batterier/

Mere fra...

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

03.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ekspert advarer: Hvem skal vende Danmark fra sort til grøn energi?

21.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

05.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric lancerer gratis software til opbygning af boligtavler

27.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Skru op for hyggen og ned for standby-forbruget med den nye Wiser-lysdæmper fra Schneider Electric