Lad os vælge fremtidens varme – baseret på fakta

Vølund Varmeteknik har i mere end 40 år været en af pionererne inden for varmepumper og bæredygtige energiløsninger.

- Med mottoet Varme med viden signalerer vi, at både vores produkter, support og service er baseret på erfaring, viden og teknologisk udvikling. Vi bestræber os altid på at være nøgterne og ærlige i vores rådgivning, så vi er en seriøs og troværdig samarbejdspartner for vores installatørkunder, siger Niels Peter Skov, der er kommerciel direktør hos Vølund Varmeteknik.

Museet FLUGT er et eksempel på en kompleks installation. Bygningerne får både varme, køling og varmt brugsvand fra jordvarme og luft-til-vand varmepumper. Anlægget leverer ca. 110 kW varme, 100 kW køl og op til 200 kW effekt i brugsvand.

Som eksempel nævner Niels Peter Skov, at projektafdelingen hos Vølund Varmeteknik oplever, hvordan udviklingen bevæger sig i retning af, at stadigt flere kunder inden for industri og erhverv efterspørger fremtidssikrede energiløsninger.

- VVS-installatørerne får stadig flere, større og mere komplekse ordrer, hvor vi hjælper med at dimensionere og projektere installationerne. Ofte kombinerer vi forskellige teknikker og løsninger. Det er i høj grad her, at vi bidrager med vores viden og erfaring, siger Niels Peter Skov.

Spar på energien
Med de aktuelle energipriser oplever alle – fra virksomheder og offentlige institutioner til butikker og forbrugere – at der skal spares på både lys og varme.

- Man hører, om folk der står op om natten for at starte vaskemaskinen, når elpriserne er lavest. Det er heldigvis ikke nødvendigt med en varmepumpe fra Vølund Varmeteknik; Smart Price Adaption – eller spotprisoptimering – er indbygget i alle vores varmepumper og sikrer forbrugeren, at strømmen købes, når den er billigst. Varmepumpen bruger så den oplagrede energi, når elprisen stiger, siger Niels Peter Skov.

Komfortvarme
En ting er billig el og dermed billig varme. Noget andet er at "spare på varmen" og samtidig have en behagelig komforttemperatur i boligen.

Her tilbyder S-serien fra Vølund Varmeteknik funktioner som indbygget vejrstyring, der følger vejrudsigten – en praktisk feature ved hurtige omskift i vejret. Den proaktive funktion til håndtering af pludselige temperaturændringer gør blot S-Serien endnu mere energibesparende. Samtidig sørger den automatisk for den rette komforttemperatur, ligesom varmepumpen kan indgå i netværk med blandt andet husets ventilation og anden boligautomation – alt sammen for at sikre et behageligt og sundt indeklima.

Den intelligente styring registrerer desuden husstandens adfærdsmønster og ved, hvornår forbruget af varmt vand typisk er højt og tilpasser sig det.

De forskellige parametre kan justeres ind efter hinanden, så familien i husstanden opnår det optimale mix af prisfordele, sparet forbrug, komfort og nedsat klimaaftryk.

App med mange funktioner
Nøglen til Vølund Varmetekniks varmeløsninger og smart home-univers er appen myUplink. Den giver adgang til funktioner som overvågning, alarmer, information om softwareopdateringer, styring efter vejrudsigt, historiske data og spotprisoptimering.

Appen giver hurtigt en statusoversigt over varmesystemet og den tilsluttede varmepumpe. Det gælder også, hvis man har tilsluttet sensorer og anden bygningsautomatik. Eksempelvis vil zoneinddeling med intelligent tilbehør vise status rum for rum – det gælder både temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau. Hvis systemet kræver brugerens opmærksomhed, vil man blive alarmeret via en push-besked og e-mail. For installatøren er nogle af fordelene desuden, at serien kan fjernovervåges og diagnosticeres fra værkstedet.

Fortsat travlhed
Hvis der var travlt i 2021, har 2022 været som et Tour de France-bjerg uden for kategori, mener Niels Peter Skov:

- Kurven for efterspørgsel har været stejl og stigende gennem hele året. Som så mange andre har vi kunnet sælge mere, end vi har kunnet levere. Heldigvis har vi "gode ben" og er gearet til fremtidig vækst, da vores moderselskab NIBE bygger nye produktionsfaciliteter, ligesom vi selv er i gang med udvidelser, både de fysiske rammer og med flere dygtige medarbejdere.

- Så når vi siger Varme med viden, mener vi det helt bogstaveligt og i mere end en forstand. Vores produkter er teknologisk med helt i front og "klædt på" til fremtiden. Det samme er medarbejderne hos Vølund Varmeteknik, og de er parat til at dele ud af deres viden, så valget af fremtidens varme baseres på fakta.

Vælg varme ud fra fakta
Aldrig har energipolitikken fyldt så meget i samfundsdebatten, som den gør i disse år. Og for at holde debatten på sporet, holde hovedet koldt og holde sig til fakta, opdaterer Energistyrelsen løbende sine Teknologikataloger med viden og input fra relevante brancher, foreninger og organisationer. Varmepumpeindustrien er en af dem, der lyttes til, og her er Vølund Varmeteknik blandt de aktive medlemmer.

- I den grønne omstilling er fjernvarme den helt rigtige løsning rigtig mange steder. Ingen tvivl om det, mener Niels Peter Skov og tilføjer: Andre steder vil sol, vind og varmepumper være det rigtige valg. Og atter andre steder vil en intelligent kombination af forskellige løsninger være dét, som bærer villakvarteret, den lille landsby eller kommunens nye udstykninger mod grønnere tider.

- Intet i denne verden er sort eller hvidt. Selv når gasledninger sprænges, og energipriser eksploderer, skal vi huske at tage en dyb indånding og bevare fokus. Vi skal undgå hovsa-løsninger. I en tid, hvor gigantiske prispåvirkninger øger efterspørgslen på alternative energiformer, skal vi som branche insistere på fortsat at levere fremtidssikrede kvalitetsløsninger, der gavner den grønne omstilling. Her er Teknologikatalogerne fra Energistyrelsen et vigtigt redskab, så vi – samfundet, energiudbydere, forbrugere – træffer vores valg på fakta og ordentlighed.

Mere fra...

25.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

KOM GODT IGENNEM STØRRE PROJEKTER

23.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Kortsigtede løsninger med langsigtede konsekvenser

12.03.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

NYHED Tryghed Erhverv – serviceabonnement til skoler, erhverv og institutioner

20.02.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Vølunds mest energieffektive jordvarmepumpe nogensinde

09.02.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Ny salgschef hos Vølund Varmeteknik

09.01.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

Skift fra NIBE Uplink til myUplink