Møllgaard VVS prioriterer arbejdsmiljøet, og det betaler sig

Hos Møllgaard VVS ApS har de for længst fundet ud af, at det betaler sig at prioritere arbejdsmiljøet. De har samarbejdet med den autoriserede arbejdsmiljørådgiver Avidenz i mere end 15 år.

Møllgaard VVS.

Møllgaard VVS er specialister inden for VVS og har mere end 40 års erfaring i branchen. Virksomheden beskæftiger i dag 16 medarbejdere, og foruden det almindelige VVS-arbejde er et af virksomhedens kerneområder nye varmeanlæg. De har således et varmecenter, som er et 120 m2 stort showroom, hvor folk, som det eneste sted i Midtjylland, kan komme ud og se anlæg i naturlig størrelse og afprøve funktioner m.m.


Tryghed i hverdagen

Møllgaard VVS ejes i dag af Kim Rasmussen, som overtog firmaet i 2009, og han er super glad for samarbejdet med Avidenz. Det drejer sig primært om de faste lovpligtige opgaver som APV, årlig arbejdsmiljødrøftelse samt AMU-møder. Knud Nørgaard fra Avidenz er Møllgaard VVS’ faste konsulent, og han sørger for alt det praktiske så som indkaldelse til møderne, APV-kortlægning, referater og handlingsplaner. ”Knud gør virkelig et stort arbejde for os. Der er meget administrativt papirarbejde, der skal gøres. Det slipper vi for, så vi kan bruge tid på noget andet og koncentrere os om at drive virksomheden. Det er nemt og hurtigt for os, og så ved vi, at der er styr på det hele, når Arbejdstilsynet kommer forbi”, siger Kim og fortsætter ”Knud holder os også opdateret på lovgivninger m.m. og giver os besked, hvis der er noget, vi skal være opmærksomme på. Vi er derfor hele tiden ajour, og det giver en rar tryghed i hverdagen”.


Møllgaard VVS viser vejen

Møllgaard VVS er en rigtig foregangsvirksomhed i forhold til at have styr på arbejdsmiljøet. Har de haft behov for at få løst udfordringer inden for andre områder end de faste opgaver, som Avidenz tager sig af, har de ikke tøvet med også at få Avidenz til at hjælpe med det. For eksempel har der været arbejdet med ergonomi, både i forhold til tunge løft og en kontorgennemgang, hvor stole, borde, skærme m.m. blev indstillet korrekt, så medarbejderne reducerer muskel- og skeletbesvær.

Desuden har Eva Nielsen, uddannet sikkerhedsrådgiver fra Avidenz, holdt et ADR-kursus (transport af farligt gods) hos Møllgaard VVS, som anvender IPA-sprit. Et kursus som Eva i øvrigt meget snart skal ud og holde opfølgning på. Kim synes, det er en stor fordel, at de kan afholde kurset på virksomheden i stedet for ude af huset. ”Det giver en stor fleksibilitet, hvor medarbejderne for eksempel kan få lidt frokost og så blive til kurset bagefter. Dermed er der meget tid sparet”, fortæller Kim.


Fast konsulent som tilknytter fagspecialister afhængig af opgaven

Konceptet i et samarbejde med Avidenz er, at virksomhederne får tilknyttet en fast kontaktkonsulent, men det er altid en specialiseret konsulent, som bliver koblet på den konkrete opgave afhængig af indholdet i denne. På den måde sikrer Avidenz, at det altid er de bedst kvalificerede medarbejdere, der løser de aktuelle opgaver for kunderne.

Det er en samarbejdsform, som Kim fra Møllgaard VVS også kan nikke genkendende og anerkendende til, for som han udtaler: ”Vores kontaktkonsulent Knud er inde over de gentagne opgaver. Det er rart at have en fast person, som man lærer at kende godt og får tillid til. Men ved specialopgaver hiver Knud en af sine kolleger ind, og dermed er det altid en fagspecialist, der løser opgaverne for os. Vi får på den måde altid virkelig kompetent hjælp og rådgivning, hvilket er et stort plus”.


Hellere i dag end i morgen

Kim har et motto: ”Vi kan lige så godt få det gjort i dag som i morgen”. Med det mener han, at der ikke er nogen grund til at vente med at få styr på tingene. Hvis det kan gøres i dag, hvorfor så vente til i morgen. Han giver som eksempel, at hvis noget værktøj er defekt, så få købt noget nyt og videre. ”Medarbejderne skal jo bruge det, ellers kan de ikke udføre deres arbejde”, som Kim udtrykker det.

Den indstilling har også ført til, at når Knud fra Avidenz kommer for at lave årsplaner, så er man på mødet næsten nødt til at finde på opgaver, for tingene er løst stort set med det samme. Sådan fortæller Kim med et smil om munden og stolthed i stemmen.

Hos Avidenz synes man, det er en god indstilling, for det reducerer naturligvis også risikoen for ulykker, når værktøjet er i orden, og andre eventuelle sikkerhedsforanstaltninger bliver klaret så hurtigt som muligt. For Møllgaard har det desuden den positive effekt, at det medvirker til tilfredse medarbejdere. Til det udtaler Kim: ”Det er dejligt at vide, der er styr på arbejdsmiljøet, så behøver man ikke gå og tænke på det, og samtidig reducerer det også antallet af fraværsdage”.


Værdi for pengene

Hos Møllgaard VVS er de sikre på, at samarbejdet med Avidenz betaler sig. Da Kim blev spurgt, om han ville anbefale andre virksomheder at samarbejde med Avidenz, kom svaret prompte: ”Absolut”. Og han uddybede det med ordene ”Jeg er sikker på, vi får værdi for pengene”


Du kan hente artiklen som pdf under "Filer" herunder.

Mere fra...

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

28.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

27.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Endnu en arbejdsmiljøkonsulent hos Avidenz

17.04.2024Avidenz A/S

Sponseret

Ny arbejdsmiljøkonsulent hos Avidenz

26.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

14.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde