Ny direktør hos Servodan fra årsskiftet

Sønderborg-virksomheden Servodan A/S får den 1. januar 2014 en ny direktør, når Leif Petersen – efter 31 år hos Servodan – overlader roret til Henrik Raunkjær.

Leif Petersen (forrest) overdrager den 1. januar 2014 direktørstolen til Henrik Raunkjær (bagerst)..

– Ved årsskiftet 2013/14 slutter en æra hos Servodan i Sønderborg, der i 2008 blev overtaget af belgiske Niko Group. Denne dag overdrager jeg nemlig ledelsen af familiens livsværk til selskabets nye direktør, Henrik Raunkjær, fortæller Leif Petersen, adm. direktør hos Servodan A/S, og søn af Servodans grundlægger, Karl Heinz Petersen. For til årsskiftet har jeg efter 31 års arbejde for Servodan valgt at trappe ned og overlade roret til Henrik, der overtager direktørstolen fra den 1. januar 2014. Dermed er vores fars – og også vi 3 brødres – livsværk i rigtig gode hænder, og jeg kan med ro i sindet trække mig tilbage, understreger Leif Petersen.

– Vi har valgt at markere direktørskiftet med en reception, torsdag den 9. januar fra kl. 13-16 hos Servodan i Sønderborg, hvor vi håber, at mange samarbejdspartnere og venner af huset har tid og lyst til at kigge ind og sige farvel til mig og goddag til Henrik, slutter Leif Petersen.

1 år som CTO for Niko Group
– Det seneste år har jeg arbejdet som CTO for Niko Group, sideløbende med at Leif og jeg har forberedt generationsskiftet og kørt parløb på en lang række områder, fortæller Henrik Raunkjær. Jeg har derfor fået et rigtigt godt indblik i den store belgiske organisation, og jeg har samtidig kunnet danne mig et omfattende billede af Servodans forretning, position og muligheder, inden jeg selv skal sidde for bordenden. Dermed har vi sikret en høj grad af kontinuitet og Servodan vil derfor overordnet følge den kurs, som Niko og vi har udstukket for de kommende år. Nemlig at sætte fokus på innovative produkter og løsninger, der er enkle at installere, som giver optimal lyskomfort for brugerne og som samtidig reducerer el-forbruget til belysning markant i kommercielle bygninger. Vi vil desuden arbejde på at høste udbyttet af de store synergier, der ligger i samarbejdet mellem selskaberne i Niko Group og således nyttiggøre hinandens kompetencer og porteføljer i langt højere grad, end vi tidligere har gjort på de markeder, hvor vi opererer.

– Så jeg glæder mig derfor rigtig meget til den nye udfordring og til arbejdet med at bringe Servodan helt frem i førerfeltet også uden for Danmarks grænser, slutter Henrik Raunkjær, adm. direktør hos Servodan A/S fra den 1. januar 2014.

Henrik Raunkjær, 55 år, har i over 25 år haft ledende stillinger hos industrielle virksomheder i ind- og udland. Henrik, der er uddannet Elektronikingeniør, har bl.a. været CEO og grundlægger af Powerlynx A/S, det nuværende Danfoss Solar Inverters, hvor han ligeledes var adm. direktør i en periode. Tidligere har Henrik været adm. direktør for Focon A/S i Sønderborg samt bl.a. udvik-lingsdirektør hos Bang & Olufsen A/S i Struer.

Servodan A/S er beliggende i Sønderborg og er Danmarks førende virksomhed inden for intelligente installations- og lysstyringssystemer. Vi beskæftiger små 50 medarbejdere, der udvikler, producerer og sælger intelligente lysstyringssystemer, dørmeldeanlæg og andre el-artikler til el-branchen. Ca. 60 % af produktionen eksporteres. Servodan A/S er certificeret iht. DS/EN ISO 9001:2000 og arbejder målrettet med klimaledelse. Siden den 1. november 2008 har Servodan A/S været ejet af belgiske Niko Group, som er en stor og velkonsolideret spiller på det europæiske marked.
Læs evt. mere på www.servodan.dk eller på www.niko.be.

Mere fra...

25.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Mød Niko på El & Teknik 2024

14.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

05.09.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Udfordringer med funktionsafprøvning og BR18?

22.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Afbrydermateriel: Vil du også gerne tænke smartere på dine kunders vegne?

15.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Niko er partner i Fremtidens Hjem Nivå

08.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Overholder dine nye stikkontakter gældende danske regler og standarder?