Ny intelligent gulvvarme med højeste komfort i klassisk Nordsjælland-villa

Smatrix Pulse har app-styring af indeklimaet på de over 500 m2, hvor en totalrenovering, der, udover gulvvarmesystem, også omfatter alle brugsvandsinstallationer, nu er helt korrosionsfrie.

02.04.2020

Sponseret

Uponor

Der skal en helt særlig håndværksmæssig indsats til, når en palælignende villa på mellem 500 og 600 m2 fra 1882 skal totalrenoveres – blandt andet med udskiftning af samtlige installationer til varme, brugsvand og naturgas.
– Bygherre går ikke på kompromis med sit ønske om at bringe villaen tilbage til sit oprindelige udseende, fortæller direktør Bo Nørring Nielsen fra Brdr. Jensen VVS, der udfører såvel det udvendige som det indvendige arbejde for NHH-Service A/S, som har hovedentreprisen.
– Projektet er spændende, selv om vi hele tiden oplever udfordringer på grund af bygningens alder og konstruktion. Vi vil jo gerne vise, hvad vi kan og levere kvalitet helt ned i detaljen.


Nye installationer i klassiske rammer
Brdr. Jensens første opgave på villaen var et komplet nyt skifertag med kobberinddækninger – et af den 100 år gamle virksomheds specialer. Nu er stilladset kommet ned, og det indvendige arbejde er gået i gang. Her er gulvvarmekonstruktionen Tignum 17 fra Uponor valgt til alle etager, undtagen den nederste. Der skal udlægges over 2,7 km varmeslanger til etablering af 34 varmezoner mod normalt 8:
– Kontrolsystemet til styring af gulvvarmen er det nye Smatrix Pulse fra Uponor. Systemet er intelligent styret og indregulerer sig selv. Det er en vigtig fordel, og samtidig er rumfølerne små og elegante, så de passer godt til ejendommens stil, forklarer Bo Nielsen.
– Selve installationen er enkel og sker efter et modulopbygget system, hvor en app guider vores montører trin-for-trin, blandt andet med en instruktionsvideo.

App-styring af indeklimaet
Fordelen ved Uponor Smatrix Pulse er, at systemet regulerer varmemængden såvel dynamisk som automatisk. Samtidig kan indeklimaet styres fra en smartphone, uanset hvor brugeren befinder sig. Anlægget kan også stemmestyres og integreres med andre Smart Home enheder i boligen.
– Resultatet er en brugeroplevelse med fuld kontrol fra hvor som helst, så man altid er sikker på at komme hjem til en bolig med behagelige temperaturer, fortæller konsulent Kim Henckel fra Uponor VVS. – For med app’en er det let at styre temperaturen i alle rum. Man kan oprette komfortzoner og spare energi ved at vælge Eco-indstillingen, når man ikke er hjemme.
Disse fordele betyder, at Smatrix Pulse kan give energibesparelser på op til 20% – og komforten øges uden manuel indregulering. Den sker 100% automatisk med 25% hurtigere reaktionstid.

Renovering i stor skala
Renoveringen af villaen på omfatter blandt andet tre badeværelser og et toiletrum, et stort køkken og et tekøkken:
– Vores montører Thomas Sørensen og Hans Flauenskjold udfører en komplet udskiftning, så alle installationer, også faldstammer og ventilation, bliver nye. Helt ude fra vandstikket og gasstikket i vejen. Alt leveres af Uponor og er korrosionsfrit i enten plast eller rustfri, siger Bo Nielsen fra Brdr. Jensen VVS.

VVS.-montørerne Hans Flauenskjold og Thomas Sørensen fra Brdr. Jensen VVS.

100 år med tradition for kvalitet
– At få lov til at arbejde med at forny en så klassisk ejendom matcher på mange måder vores 100-årige historie, som vi markerer ved jubilæet i juni måned, siger Bo Nielsen.
C. Torp Jensen grundlagde virksomheden på Hjortekærsvej 180, hvor firmaet har ligget siden. Hans sønner, brødrene Aage og Christian Jensen, gjorde for alvor firmaet til en succes i perioden frem til 1984, hvor Franz Schwab tog over og skabte virksomheden stærkeste kendetegn: Et ord er et ord, og en aftale, den holder man!
– I dag er vi et kompetent VVS- og kloakfirma, hvor kunden møder en bred ekspertise og en stabil medarbejderstab, siger Bo Nielsen, som købte Brdr. Jensen VVS i 2016 og nu udgør ejerkredsen sammen med entrepriseleder Lennart Hamalainen og kloakmester André Tvenstrup.
Se mere på www.uponor.dk og www.brdrjensenvvs.dk

Yderligere kontakt
Uponor VVS
Marketingchef Frank Meeske
Telefon 43 26 34 00
E-mail Frank.Meeske@uponor.com

Mere fra...

29.04.2024Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

28.03.2024Uponor

Sponseret

Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

05.02.2024Uponor

Sponseret

Præfabrikerede fjernvarmeunits og VVS-installationer er nøglen til at opretholde effektiviteten

31.01.2024Uponor

Sponseret

Kompakt fjernvarmeunit sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

29.11.2023Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

07.11.2023Uponor

Sponseret

Nyansættelse i Uponor Building Solutions