Ny softwareløsning optimerer CO2-fri opladning af elbiler

Bygninger indeholder et enormt potentiale, når det gælder energieffektivitet. Derfor har power management-virksomheden Eaton netop præsenteret en ny softwareløsning, der skal gøre det billigere for bygningsejere at oplade elbiler med solenergi.

Buildings as a Grid.

Energiforbrug i bygninger står for næsten 40 procent af vores samlede energiforbrug i Danmark og 20 procent af CO2-udledningen.

På året Power2Drive Europe messe i München i sidste uge løftede Eaton sløret for den nye software Building Energy Management Software, der hjælper bygningsejere med at overvåge og styre, hvordan deres bygninger producerer og forbruger energi.

Den nye software er en integreret del af Eatons Buildings as a Grid-koncept, hvor bygninger ved hjælp af intelligente energisystemer gøres til selvstændige mikro-energicentre drevet af grøn energi fx solceller.

Den nye softwareløsning er designet til at integrere bl.a. bygningens elbilopladere, solpaneller og batterilagring med den eksterne elforsyning, så bygningsejeren får et tydeligt overblik over disse aktiver og mulighed for lettere at administrere energien via et simpelt dashboard.

"Vores nye software giver bygningsejere, facility managere og flådeansvarlige et omfattende indblik i, hvordan de bedst muligt administrerer deres vedvarende energikilder og ikke mindst oplader elbiler på den billigste og mest bæredygtige måde. Og det gælder også i mindre bygninger," siger Fabrice Roudet, der er chef for Eatons Energy Transition Division i EMEA-regionen.

Software reducerer bygningens samlede elregning

Building Energy Management Software hjælper bygningsejere med at udnytte vedvarende energi til opladning af elbiler og andre elektriske installationer så effektiv som muligt, så strømforbruget fra elnettet reduceres – uden at det går ud over bygningens drift eller beboernes komfort. Softwareløsningen analyserer data fra fx bygningens energiforbrug, energipriser og endda vejrudsigten og giver på den baggrund en prognose for, hvor meget solenergi, bygningen kommer til at producere og forbruge i en given periode.

Building Energy Management Software sørger desuden for at holde omkostninger nede i forbindelse med bygningers energieffektiviseringer, da softwaren sikrer, at der ikke bruges unødig strøm fra elnettet i spidsbelastningsperioder, som der ofte skal betales ekstra for, fx når elbiler oplades i bygningerne. Det reducerer dermed bygningens samlede elregning.

Derudover minimeres bygningens CO2-udledning, hvilket betyder, at bygningerne lever op til både nuværende og kommende regler for deres klimapåvirkning.

"Vi tror på, at vores Buildings as a Grid-koncept sammen med den nye softwareløsning leverer den mest omfattende og integrerede løsning til at omstille ejendomsbranchen til vedvarende energikilder. Løsningen hjælper bygningsejerne med at øge ejendommens værdi ved at optimere og fremtidssikre bygningen i forhold til nødvendige energiomstilling, samfundet står overfor," siger Fabrice Roudet, der er chef for Eatons Energy Transition Division i EMEA-regionen.

Egen medicin giver flotte resultater

På Eatons kontor i Le Mont-sur-Lausanne i Schweiz, hvor virksomhedens kompetencecenter for billadere også ligger, har man smagt sin egen medicin og indført Buildings as a Grid-tilgangen. Her har man monteret solceller på taget og installeret Eaton xStorage batterilager samt 16 billadere i kælderen.

Det hele bliver styret med BEMS og har resulteret i en gennemsnitlig månedlig besparelse på 1.700 euro på kontorets og centerets elregning i 2022. Og det er på trods af stigende energipriser i samme periode. Samtidig kunne Eaton skære et ton af deres CO2-udledning om måneden.

Eatons nye Building Energy Management Software forventes at blive lanceret i Danmark i løbet af 2024.

Mere fra...

20.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

06.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nyt UPS-system skal reducere store datacentres CO2-forbrug

04.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton slår dørene op til sin første CO2-neutrale UPS-fabrik i verden

30.05.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Tre trin til at undgå skader ved elektriske fejl

28.05.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nødstrøm: En gamechanger i e-sporten