Nye røgdetektorer kommunikerer trådløst

Nem montering, flot design og gennemtænkt funktionalitet med fokus på meget høj sikkerhed. Det er nøgleordene for den nye serie af røgdetektorer, som Schneider Electric nu lancerer under navnet Argus. Serien kan kommunikere trådløst med andre detektorer, så de udløses samtidig. Det øger sikkerheden, da alle i bygningen bliver advaret ved røgudvikling.

Antallet af ofre for dødsbrande er ikke faldet de sidste 25 år i Danmark. Røgalarmer er et vigtigt redskab i bestræbelserne på at knække kurven, og nu lancerer Schneider Electric Argus, der er en ny serie af moderne røgdetektorer til private boliger og boligforeninger. De nye røgdetektorer er flot designede, nemme at sætte op og med trådløs kommunikation, der øger chancen for, at alle når ud i tide. 

Serien omfatter fire forskellige detektorer, der fungerer ved optisk detektion af røg: To varianter med batteri og to med fast 230V strømforsyning. Til strømforsyning med batteri byder Argus-programmet på varianterne Argus Basic Longlife med lithium-batteri med en levetid på helt op til ti år, samt Argus Connect.

Detektion overalt i boligen

Med Argus Connect kan flere røgdetektorer kommunikere trådløst med hinanden, så alle detektorer giver alarm, når blot en af enhederne registrerer røg. Det gør det nemt for alle beboere at høre alarmen med det samme, også selv om beboerne eksempelvis sover i et rum langt fra det sted, hvor der registreres røg.

Argus røgdetektorer findes naturligvis også til fast strømforsyning med 230V, med indbygget batteri-backup: Argus 230V med mulighed for fortrådet kommunikation, samt Argus Connect 230V, der både har mulighed for trådløs og fortrådet kommunikation mellem flere enheder.

Detektorerne med kommunikationsmuligheder kan uden problemer bruges i samme installation. Det gør det nemt at sikre detektion overalt, selv i meget store boliger med flere etager, hvor betongulve eksempelvis kan forhindre trådløs kommunikation mellem røgdetektorerne på de forskellige etager.

Nem montering

De nye Argus røgdetektorer er i udført i et elegant, fladt design i hvid med beskyttelsesgitter i aluminium. Montering i loftet klares nemt og hurtigt, da hver enhed leveres med monteringsbeslag og de nødvendige skruer.

Samtlige modeller er forsynet med testknap, godkendt efter alle relevante, internationale standarder og underlagt meget høj kvalitetskontrol. Således bliver hver enhed testet manuelt i røgkammer, inden den forlader Schneider Electrics fabrik.

Tilbehørsprogrammet omfatter et systemrelæ, som fx gør det muligt at tænde alt lys i boligen i tilfælde af røgalarm, eller at integrere eksterne alarmenheder med Argus. Desuden tilbyder Schneider Electric en plastic-pin til forsegling af røgdetektoren, så det er nemt at se, om den har været skruet ud af sin monteringsplade.

Se video om Argus Røgdetektorer: http://vimeo.com/55351643

Mere fra...

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

25.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Hovedsponsor for DM i Skills 2024 har ambitioner for elektrikerfaget