Nyt fra Eaton: Elektronisk motorstarterserie EMS – multi-funktionel i tavlen

Eaton præsenterer for første gang en multifunktionel motorstarter med integreret motorbeskyttelse i 30 mm monteringsbredde til motorer i effektområdet fra 0,06 til 3 kW.

Elektronisk motorstarterserie EMS fra Eaton.

Den nye elektroniske motorstarter EMS med de mange egenskaber kombinerer fire funktioner: Direkte-start, reversering, motorbeskyttelse og nødstop af drevet i kategori 3 (EN 13849-1) i en og samme enhed. Dette reducerer fortrådningen i sammenligning med konventionelle motorstartere med op til 60 % og nødvendige hardware-komponenter med helt op til 70 %.

Den elektroniske motorstarter fylder minimalt i tavlen, og sikrer et ensartet tavledesign. Anvendelsen af fjederterminaler forkorter montagetiden, og hybridstartteknologien forlænger kontakternes levetid. Takket være den multi-funktionelle motorstarter spares plads i tavlen, og monteringsomfanget og fortrådningen minimeres.

EMS kombinerer de fire funktioner direkte-start, reversering, motorbeskyttelse og nødstop af drevet i kategori 3 (EN 13849-1) i en og samme enhed. 

EMS har fjederterminaler til både hoved- og styrestrømsledere, hvilket giver hurtigere fortrådning. Lederne trykkes ind i terminalerne uden brug af værktøj, og der spares derfor montagetid med op til 60 % i sammenligning med konventionelle skrueterminaler. Desuden er fjederterminalerne ufølsomme overfor vibrationer. Traditionel efterspænding af skrueterminaler er derfor et overstået kapitel.

Den integrerede hybridkontaktteknologi baseret på halvledere, der ikke slides, og en robust relækontakt sikrer kobling af EMS'en praktisk talt uden slid. Dette mindsker således belastningen på selve relækontakten til kobling af motoren. Med op til 30 millioner ind- og udkoblinger tilbyder den elektroniske motorstarter en betydelig længere kontaktlevetid end ved konventionelle motorstartere. Levetiden med elektroniske enheder er således 10 gange længere end ved rent mekaniske komponenter. I positionen FRA afbryder EMS'en den trefasede motorstrøm på alle poler via en kontaktor.

Leveres med elektronisk overbelastningsbeskyttelse

Alle udgaver af den elektroniske motorstarter leveres med elektronisk overbelastningsbeskyttelse over et bredt område med integreret fasefejldetektion i henhold til IEC60947. Dette giver motorstarteren et arbejdsområde på 0,18 til 6,5 A (AC-53a) og 9 A (AC-51) med kun to enheder, hvilket forenkler valget af motorstarter og minimerer det nødvendige omfang af reservedele. Overbelastningsbeskyttelsen er tilpasset to forskellige startklasser, KLASSE10 og KLASSE10A. Den elektroniske motorstarter giver beskyttelse på op til og med en motorstrømstyrke på 4 A med den relativt tungtstartende KLASSE10 udløsningskarakteristik, hvilket muliggør, at motoren kan kobles hyppigt, uden at motorbeskyttelsen udløses. Ved en motorstrøm højere end 4 A beskyttes motoren med KLASSE10A-karakteristikken. Brugeren kan indstille motorstrømstyrken direkte på enheden. Kombineret med sikringselementer eller motorværn har den elektroniske motorstarter en kortslutningsbrydeevne på op til 50 kA med type 1-koordination. Dette sikrer, at starteren er egnet til universelt brug i tavle- og maskinbygning. EMS er fortrinsvis beregnet til anvendelse i systemer til håndtering af materialer og inden for logistik samt i emballeringsmaskiner.

Hent flere informationer her.

Om Eaton

Eatons elektriske virksomhed er global leder med ekspertise inden for effektfordeling og strømkredsbeskyttelse, backup strømbeskyttelse, kontrol og automatisering, belysning og sikkerhed, løsninger til infrastruktur og kabling, løsninger til barske og farlige miljøer samt ingeniørydelser. Eaton er gennem sine globale løsninger i stand til at møde nutidens mest afgørende udfordringer inden for styring af elektrisk energi.

Eaton er en diversificeret Power Management virksomhed, der leverer energieffektive løsninger, der hjælper kunderne med effektivt at styre elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi. Eaton, som globalt førende inden teknologi, overtog Cooper Industries plc i 2012. I 2012 var omsætningen for hele virksomheden 21.800 millioner dollars på et pro forma basis. Eaton har omkring 103.000 ansatte og sælger produkter til kunder i mere end 175 lande. Du kan finde flere oplysninger på www.eaton.dk.

Mere fra...

25.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton styrker løsningssalg på UPS og mellemspændingsudstyr med garvet projektleder

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

16.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet på årets El & Teknik-messe

Nye Eaton-løsninger gør virksomheders digitale omstilling mere robust

19.03.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

13.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton rykker ind i lademarkedet: Hurtigladere til elbilister og virksomheders p-pladser

06.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nexel og Eaton sætter grønt kryds ved SF6-fri forsyning på Sjælland