Nyt whitepaper: Datacentre kan sikre balancen i elnettet

Datacentre gemmer på grønt guld. Det viser et nyt whitepaper fra Microsoft og Eaton, der undersøger, hvordan datacentre kan tjene penge på eksisterende aktiver og samtidig gøre elnettet grønnere og mere stabilt med flere vedvarende energikilder.

Eaton og Microsoft har i samarbejde for nylig udgivet whitepaperet Grid-interactive data centers: enabling decarbonization and system stability, hvori de præsenterer de udfordringer, som mange datacenteroperatører står over for i overgangen til vedvarende energi. Blandt de mest presserende er udfordringen med at håndtere de stadigt større mængder energi fra vedvarende energikilder samtidigt med, at de leverer pålidelig strøm og sikrer balance i elnettet.

Whitepaperet sætter fokus på, hvordan datacentre, der bruger nødstrømsløsninger som fx. Eatons EnergyAware UPS, kan stabilisere elnettet og bidrage til at fremskynde den grønne omstilling. I tilfælde af kortvarige forstyrrelser på elnettet bruger UPS’en den energi, den har lagret, og sender det tilbage til elnettet. Dermed fungerer de som en reservekilde til gensidig energiudveksling mellem datacentret og elnettet.

”Vedvarende energikilder er fremtiden, men eftersom solen ikke altid skinner, og det ikke altid blæser, har vi brug for et dynamisk elnet, der kan imødegå ændringer i elproduktionen. Og det er her, datacentres brug af EnergyAware UPS-løsninger kommer ind i billedet. De kan yde et unikt bidrag til at sikre datacentret mod strømudfald samtidig med, at de fungerer som sekundær forsyning i elnettet,” siger Tom Bøjland, Sales Manager hos Eaton, og fortsætter:  
”Samtidig er der en stor sidegevinst at hente for datacenteroperatørerne. De kan nemlig tjene penge på at tilbyde deres strøm til forsyningsselskaberne og udnytte denne nye indtægtskilde til at kompensere for deres eget elforbrug. Det er en win-win-situation for hele datacenterbranchen.”

Eatons og Microsofts whitepaper kan læses her.

Mere fra...

28.05.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nødstrøm: En gamechanger i e-sporten

25.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton styrker løsningssalg på UPS og mellemspændingsudstyr med garvet projektleder

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

16.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet på årets El & Teknik-messe

Nye Eaton-løsninger gør virksomheders digitale omstilling mere robust

19.03.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

13.02.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton rykker ind i lademarkedet: Hurtigladere til elbilister og virksomheders p-pladser