Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

"Vi investerede i et adiabatisk kølesystem og reducerede vores elektricitetsforbrug til køling med 90 %" Teknisk direktør, Jydsk Aluminium Industri, Bo Thornvig Jensen

Direkte rumbefugtning kan bruges som en energieffektiv kølemetode. Foto: Condair A/S

16.04.2024

Sponseret

Mette Juul, Condair A/S

Med sommeren lige om hjørnet er det på tide at overveje, hvordan virksomheder kan tackle udfordringerne med høje temperaturer i deres produktionsfaciliteter. Mange virksomheder kæmper med høje rumtemperaturer og bruger betydelige ressourcer på mekanisk køling og ventilation. 

Direkte rumbefugtning skaber effektiv evaporativ/adiabatisk køling, der er en innovativ og energieffektiv løsning. 1 liter vand tilført rummet yder en kølingseffekt på 0,68 kW. Det er således både en effektiv og billig måde at køle på, og det har stor betydning for virksomheder, der oplever udfordringer relateret til overskudsvarme fra deres produktionsprocesser eller generelt høje temperaturer indendørs. 

Denne løsning til køling har altså ikke kun økonomiske fordele, den forbedrer samtidig arbejdsmiljøet for medarbejderne og sikrer overholdelse af produktionsmål. Ved at opretholde en stabil temperatur i produktionslokalerne kan virksomhederne sikre, at tolerancerne for målfasthed på deres støbninger opretholdes.

CASE STUDY
Hos Jydsk Aluminium Industri blev der i 2010 installeret direkte befugtning med en pumpe (MLP 300 med RO) og 18 Princess 2-moduler i to afsnit med en samlet kapacitet på 250 liter i timen. Denne investering har ikke kun resulteret i økonomiske besparelser, men har også effektiviseret produktionen og sikret et optimalt indeklima.

"Vi investerede i et adiabatisk kølesystem og reducerede vores elektricitetsforbrug til køling med 90 %"

Teknisk direktør, Jydsk Aluminium Industri
Bo Thornvig Jensen

Fordele, Jydsk Aluminium Industri opnår med direkte befugtning

  • Sparer mere end 325.000 kWh om året 
  • Øger medarbejdernes velbefindende 
  • Sikrer overholdelse af produkttolerancerne


Der er behov for befugtning i mange brancher
Det vil være en god idé for virksomheder og miljøet at etablere evaporativ køling som en del af deres løsning til at tackle varmeudfordringerne. Ikke nok med at det vil bidrage til at reducere energiforbruget og omkostningerne – det vil også forbedre arbejdsmiljøet og produktiviteten. 

Evaporativ køling bliver brugt i flere industrielle produktioner, hvor der er et særligt behov for kontrol og styring af luftfugtigheden og temperaturen såvel som i industrier med overskudsvarme fra produktionen.
 

Kontakt os for en mere effektiv og energioptimeret fremtid med Condair A/S' avancerede teknologi til fugtkontrol og køling.

Mere fra...

16.04.2024Condair A/S

Sponseret

Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

18.03.2024Condair A/S

Sponseret

Forbedring af indeklima og byggeprojekter ved brug af data fra avancerede sensorer

20.02.2024Condair A/S

Sponseret

Vil du vide mere om affugtning og principperne bag?

13.09.2021Condair A/S

Sponseret

Mød os på Danvak Dagen 2021 til en snak om indeklima

16.06.2021Condair A/S

Sponseret

Er din produktion og virksomhed klar til sommerens høje luftfugtighed?

07.04.2021Condair A/S

Sponseret

Se eller gense webinar om indeklima og luftfugtighed