Overvåg dit energiforbrug med Elma PEL 103 effekt- og energidatalogger

Elma PEL 103 er et nyt instrument fra Chauvin Arnoux, som kan overvåge energiforbrug i begge retninger, på alle 3 faser. Det vil sige den energi en elinstallation optager eller producerer, som afregnes. I daglig tale en 4 kvadrant måler.

Mål og se effektforbrug i begge retninger.

Elma PEL 103 er et nyt instrument fra Chauvin Arnoux, som kan overvåge energiforbrug i begge retninger, på alle 3 faser. Det vil sige den energi en elinstallation optager eller producerer, som afregnes. I daglig tale en 4 kvadrant måler. Elma PEL 103 er ideel til bygningsovervågning som boliger, kontorer eller industribygninger, endda med eget solcelleanlæg. Data gemmes på SD kort og kan hentes når som helst via en PC. Med Elma PEL 103 kan man nemt optimere energieffktiviteten og afsløre energiforbruget over tid. Du vil se potientielle områder som kan forbedres. Udover effekt og energi, kan harmoniske strømme og spændinger datalogges.

Den harmoniske måling afslører forhold, som gør din elregning dyrere. Hvis en installation er belastet af harmoniske strømme og spændinger skal det udbedres. Hvis ikke forholdene forbedres, vil elregningen fortsætte med at stige og elinstallationens levetid, vil blive væsentligt forkortet. Det er i alles interesse, at den totale harmoniske belastning, ved en elinstallation, er så lille som over hovedet muligt.

Måling af grundfrekvensen kan være 50/60Hz eller 400Hz som er speciel for flyindustrien. Fordelen ved 400Hz installationer, er blandt andet at motorer er betydeligere mindre, end motorer til 50Hz drift - det betyder mindre vægt. Elma PEL 103 kan kobles til netop denne installationstype. Målingen sker imellem et fly og flyterminalen i lufthavnen.

Elma PEL 103 leveres  med 3 miniflex strømtænger, som er super fleksible og kan komme ind imellem ledere overalt i en tavle. Strømmålingen går fra 100mA og helt op til 10.000 A AC, med den samme strømtang. Strøm og spændingsmålingerne kan ligeledes fortages via strøm- og spændingstransformere.

Kommunikationen til PC sker ved enten via Bluetooth, Ethernet eller USB. Ved at anvende Ethernet, kan man komme i forbindelse med sin Elma PEL 103 lokalt, eller overalt i verden via internettet. Elma PEL 103 er konstrureret i et super kompakt design, som er beregnet til at placere på indersiden af en låge på en tavle. Så kan energiovervågningen ske med tavlefronten lukket.

For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på www.elma.dk 

Mere fra...

17.01.2024Elma Instruments A/S

Sponseret

Sikkerhedstest på elektriske køretøjer

09.01.2024Elma Instruments A/S

Sponseret

Sikkerhedstest på elektriske køretøjer

26.09.2023Elma Instruments A/S

Sponseret

HI messe 2023 - Akustisk kamera til visualisering og måling af hørbar støj

22.09.2023Elma Instruments A/S

Sponseret

HI messe 2023 - Elspec PureBB elkvalitetsanalysator

20.09.2023Elma Instruments A/S

Sponseret

HI messe 2023 - Comemso Mini Charger Tester - Hurtigtest af hurtigladere

24.08.2023Elma Instruments A/S

Sponseret

Elma Instruments lancerer den ultimative måleudstyrspartner