Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

Systemtænkning sparer kostbar tid for stort lejlighedsbyggeri i Ballerups bymidte. Baltorpplænen omfatter cirka 600 lejligheder og er DGNB Guld-certificeret. Nemo VVS A/S er valgt som komplet vvs-leverandør og bruger et bredt sortiment fra Uponor Building Solutions til varme og brugsvand

De præfabrikerede enheder sikrer hurtigt og præcist installationsarbejde. Foto: Nemo VVS

28.03.2024

Sponseret

Frank Meeske, Uponor

”Skaktenhederne er defineret på forhånd og bliver samlet centralt, så vi skal egentlig bare montere dem og sætte slangerne på,” fortæller Rasmus Dinesen fra Nemo VVS A/S på byggepladsen, hvor de første to ud af fem byggefelter er afleveret til bygherren, FB Gruppen A/S. ”Vi kender målene og kan sætte beslag op på forhånd, og det sparer værdifuld tid.”

Rasmus Dinesen er energispecialist og en del af et sjak på 10 mand fra Nemo VVS, der skal sørge for, at der er styr på varme og brugsvand til beboerne, når Baltorpplænen står færdig i november 2024. Han har derfor fingeren på pulsen og er glad for, at der er valgt en systemleverandør, der dækker et bredt udvalg af produkter.

”Med Uponor har vi én leverandører af blandt andet skaktenheder, rør og fittings, så det hele passer sammen ved montage. Er der tvivl om noget, eller dukker der spørgsmål op, er der også kun ét sted, vi skal ringe hen. Det er en klar fordel i en travl hverdag og er med til at vi kan leve op til vores ry om at aflevere et godt stykke arbejde til tiden,” uddyber Rasmus Dinesen.

Tætte relationer til kunder og leverandører

Nemo VVS med base i Slagelse kommune har over 40 års erfaring i branchen. Christian Larsen er anden generation ved roret efter grundlæggeren Tom Larsen, som stadig er med til at tegne firmaet. Christian Larsen tager tråden op fra Rasmus Dinesen ved at understrege betydningen af tætte relationer.

”Vi samler gerne ordrerne hos få, men betroede leverandører som for eksempel Uponor, der leverer mange varenumre til opgaven i Ballerup,” fortæller Christian Larsen. ”Det er en fordel for både prisforhandlinger og byggeproces, at vi ikke skal forholde til mange leverandører, men kun nogle få udvalgte. Vi forsøger dermed at dyrke den samme grad af personlige relationer, som vi gør med vores kunder.”

Baltorpplænen er et godt eksempel. FB Gruppen er bygherre mens Ingcon A/S varetager byggestyringen, og dem har Nemo VVS-samarbejdet med i mere end 15 år.

”Hos Nemo står vi på to ben,” forklarer Christian Larsen. ”Dels er vi det regionale vvs-firma i Vestsjælland, og dels har vi en entrepriseafdeling, der har et tæt samarbejde med nogle af de store spillere på entreprisemarkedet. Det er ikke et område, vi markedsfører voldsomt udadtil, men internt holder vi desto større fokus på at bevare den fleksibilitet, punktlighed, ordholdenhed og skarpe prisprofil, vi har i branchen.”
 

Uponor dækker installationerne fra A til Z 

”Hos Uponor ser vi os selv som systemleverandør, fordi vi kan levere et meget stort udvalg af de produkter og løsninger, der skal sikre den størst mulige boligkomfort i et ambitiøst lejlighedsbyggeri som Baltorpplænen i Ballerup,” siger Martin Bech Nielsen, Key Account Manager Øst hos Uponor. ”Vi er stolte over at bidrage til de kommende beboeres trivsel på en måde, der samtidig er effektiv for installatør og bygherre.”

Baltorpplænen omfatter fem byggefelter med hver cirka 120 lejligheder, og Uponor leverer som systemleverandør en bred vifte af produkter til den samlede løsning. Ikke mindst præfabrikerede skaktenheder, der styrer varme samt varmt og koldt brugsvand. Enhederne styrer også Uponor Smatrix gulvvarmesystemet, der er med til at optimere komforten for beboerne i Ballerups nye boligområde.

”De præfabrikerede enheder sikrer hurtigt og præcist installationsarbejde, sparer plads og holder altid tæt med vores Quick & Easy-system, der ikke kræver efterspænding,” siger Martin Bech Nielsen. ”De er desuden færdigisolerede, så der også her spares tid, og man samtidig kan være tryg ved, at den tekniske isolering lever op til standarderne.”

Ecoflex-rørsystemet fra Uponor er også præisoleret og en særdeles energieffektiv løsning til transport af vand fra energikilde til bygning. I bygningen sørger MLC-rør til stigestrenge, PEX-koblingsdåser og PEX-rør for, at bygherre får en kæde uden svage led, og Uponor-løsningen til afløb bidrager med yderligere fordele.

”Når det gælder indendørs afløb, skal det ligeledes være nemt at installere, og her kan vi med Uponor Decibel – som navnet siger – levere en rørtype, der også er uhyre lydsvag. De lyddæmpende egenskaber har større betydning for beboerne, end man skulle tro, og derfor er denne løsning også med i pakken af produkter til Baltorpplænen,” forklarer Martin Bech Nielsen.

Miljøhensyn til den store DGNB guldmedalje

Fra kontoret hos Nemo VVS uden for Skælskør fremhæver både Tom og Christian Larsen en ting mere, der bliver lagt meget vægt på hos såvel bygherrer som rådgivere og investorer – hensynet til miljø og klima.

”Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have miljø- og klimaprofilen i orden med dokumentationer og certificeringer,” siger Christian Larsen. ”Baltorpplænen er DGNB Guld-certificeret, og det stiller nogle meget strenge og specifikke krav til leverandører og underentreprenører. Der skal afleveres rapporter om, hvordan de enkelte produkter indgår i kredsløbet, og vi skal have styr på alle vores processer.”

Uponor har forpligtet sig på specifikke miljømål, er på en rejse mod CO2-neutralitet og udarbejder løbende miljøvaredeklarationer – EPD’er – på sine produkter. Det er blevet et vigtigt valgkriterium. 

”Vi har gennem de senere år set, hvordan investorer lægger mere og mere vægt på dette aspekt, og det er simpelthen ved at være et krav, før et ambitiøst byggeri kan realiseres. Denne tilgang siver ned gennem systemet, så vi som underentreprenør skal tage højde for det – også i vores valg af leverandør som for eksempel Uponor inden for VVS-delen,” slutter Christian Larsen fra Nemo VVS A/S.

Mere fra...

28.03.2024Uponor

Sponseret

Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

05.02.2024Uponor

Sponseret

Præfabrikerede fjernvarmeunits og VVS-installationer er nøglen til at opretholde effektiviteten

31.01.2024Uponor

Sponseret

Kompakt fjernvarmeunit sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

29.11.2023Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

07.11.2023Uponor

Sponseret

Nyansættelse i Uponor Building Solutions

20.10.2023Uponor

Sponseret

Danmarkspremiere på Dansk Fjernvarmes Landsmøde 26.-27. oktober 2023 i Aalborg