Prysmian investerer i yderligere to kabellægningsfartøjer

Operationelle til 2025 og 2027

Prysmian Mona Lisa kabelægningskib. Foto: 1

Prysmian investerer yderligere 350 millioner euro til bygning af to nye kabellægningsfartøjer, som vil forstærke koncernens offshore projektudførelseskapacitet.

"Markedet vokser voldsomt, og vi står over for en stigende efterspørgsel efter undersøiske kabelsystemer til sammenkoblinger og havvindmølleprojekter både i Europa og i USA. Med denne investering bekræfter vi Prysmians evne til at fungere som en pålidelig partner til nøglefærdige projekter," udtaler Hakan Ozmen, EVP  for Projects Business Unit hos Prysmian.

Det første kabellægningsfartøj vil være en videreudvikling af Monna Lisa-klassen, med en længde på ca. 185 meter og en bredde på ca. 34 meter. Det vil blive udstyret med avancerede kabelinstallationsløsninger, såsom tre karruseller med en samlet kapacitethele 19.000 tons – hvilket vil reducere transporttiden og forbedre den samlede projekteffektivitet.

Med en trækkraft på over 180 tons samt et DP3-system til dynamisk positionering, vil fartøjet kunne udføre komplekse installationsoperationer samtidig med kabellægning og nedgravning af op til 4 kabler samtidigt, ved hjælp af Hydroplove, HD3-plove og nedgravningsudstyr såsom Sea Mole, SeaRex og Otter). Fartøjet vil være operationelt primo 2027 og bygges af VARD Group (et datterselskab af Fincantieri Group), en af verdens førende inden for design og konstruktion af specialiserede skibe til offshore-markedet.

Det andet fartøj er en videreudvikling af Ulisse-klassen med en længde på ca. 167 meter og en bredde på ca. 40 meter. Prammen vil blive udstyret med to karruseller (den ene af dem opdelt i to koncentriske sektioner) med en samlet kapacitet10.000 tons. Et avanceret DP2-sysem til dynamisk positionering og et 8-punkts fortøjningssystem vil gøre skibet i stand til kabellægning og nedgravning på lavt vand, selv under barske miljøforhold. Skibet vil være operationelt i første halvdel af 2025.

Begge fartøjer vil have en grøn profil og vil være udstyret med HV-landforbindelsessystemer, så de kan oplade når de ligger til kaj i forbindelse med lastning, og derudover vil generatorerne også være egnet til bio-diesel.

Mere fra...

20.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Sirocco fiberkabler nu med 50-års levetid

12.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian partner op med project44 omkring skibsfragt

06.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian offentliggør 2023-årsresultat

05.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian skal kable Eastern Green Link 2

23.02.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian får ny visuel identitet

14.02.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian modtager ordrer for 1,1 mia. euro fra 50Hertz