Prysmian opnår milepæl med 525 kV HVDC undersøisk kabelsystem

Tillader fordobling af transmissionskapaciteten

Prysmian Group har udviklet og succesfuldt testet et 525 kV HVDC ekstruderet undersøisk kabelsystem, med en teknologi der tillader en fordobling af transmissionskapaciteten op til 2,5 GW for mere effektiv og omkostningseffektiv elforsyning.

Den teknologiske innovation hertil er banebrydende, idet den muliggør en massiv forøgelse af den maksimale transmissionskapacitet for bipolære kabelsystemer op til mere end 2,5 GW, hvilket er mere end det dobbelte af værdien opnået med 320 kV DC-systemer, der i øjeblikket er i drift. Den etårige prækvalifikationstest blev udført i henhold til internationale standarder, herunder CIGRE TB-496, og bevidnet af et tredjeparts certificeringsorgan.

"Efter vellykket lancering af 525 kV HVDC underjordiske kabler til de 3 tyske HVDC-korridorprojekter, er vi nu klar til at udvide denne teknologi til søkabelsystemer for at gøre det muligt for vores kunder at reducere omkostninger i forbindelse med etablering af off-shore energiprojekter," sagde Hakan Ozmen, EVP Projects Business Unit.

HVDC-kabelsystemer er nøglekomponenter til at overføre store mængder elektricitet over lange afstande, ofte på tværs af eller mellem lande. Denne milepæl vil sætte Prysmian Group i en unik position i forhold til fremtidige udbud af undersøiske sammenkoblinger, der har til formål at sikre effektivitet, fleksibilitet og pålidelighed af elnet.

"Prysmian Group har altid været på forkant med udviklingen af innovative og teknologisk avancerede kabelsystemer til HVDC-applikationer. Denne nye milepæl bekræfter vores engagement og fremtrædende rolle i udviklingen af elnet infrastruktur, der er nøglen til energiomstillingen," udtaler Valerio Battista, CEO for Prysmian Group

Udvikling af den nye spændingsklasse til undersøiske kabelsystemer udnyttede virksomhedens omfattende og dybtgående viden om forbedring af materialeegenskaber og fremstillingsprocesser i forhold til strenge teknologiske parametre for at levere et komplet system af kabler og tilbehør med de bedste dielektriske egenskaber, herunder præfabrikerede fleksible muffer, stive reparationsmuffer samt sø/land samlinger.

Mere fra...

25.04.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Massimo Battaini er ny CEO for Prysmian

24.04.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian investerer 1,8 mia. euro i kapacitetsudvidelse frem mod 2027

20.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Sirocco fiberkabler nu med 50-års levetid

12.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian partner op med project44 omkring skibsfragt

06.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian offentliggør 2023-årsresultat

05.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian skal kable Eastern Green Link 2