Prysmian projektafdeling benchmarker for at opnå fejlfri udførelse

Investering i nye kompetencer og øget fokus på risikostyring, HSE procedurer samt forandringsledelse

Chief Operating Officer hos Projekter BU Alberto Boffelli forklarer, hvordan han og hans team forbedrede deres evne til at håndtere risiko i levering af projekter.

Planlægning af en månelanding har måske ikke så meget til fælles med installation af kabler. Men Alberto Boffelli, der er ansvarlig for at føre tilsyn med 55 kabelprojekter hos Prysmians projektdivision til en samlet værdi af 6 milliarder euro, har downloadet en side fra det amerikanske rumfartagentur NASAs playbook.

Sidste år var en af divisionens bedste nogensinde med hensyn til drift og projektudførelser, i kraft af lave afvigelser med hensyn til omkostninger og god præstation på fabrikker og skibe. Indførelse af en mere robust produkt- og systemudvikling, fra design til masseproduktion, sikrede en højere profitmargin.

Nøgleordet er at investere, og det starter med de ansatte. Selvom senior teammedlemmer kan bidrage med en stor viden og knowhow, hvilket udgør et af de vigtigste aktiver for en fejlfri projektgennemførelse, så er det vigtigt at opdatere personalet regelmæssigt samt tiltrække nyt talent.

”I de sidste fem år, har vi været i stand til at bygge videre på koncernens historiske knowhow, ved at tilføje et nyt sæt færdigheder og kompetencer til vores projektudførelses go-to-market-model”, udtaler Alberto Coffelli, Chief Operating Officer for BU Project.

Ved at investere i nye kompetencer opnår koncernen fleksibilitet til at se efter nye og bedre måder til at levere resultater. Prysmian investerede omkring € 50 mio. i 2019 og planlægger at investere yderligere € 50 mio. i år. Koncernens løsning til at levere EPCI-projekter er resultatet af det daglige bidrag og samarbejde mellem mennesker, der er involveret i projektledelse og udførelse samt en stærk proceduremæssig og kulturel ændring, der forbedrer projektgennemførelsen. For eksempelvis, er alle 50 projektledere blive certificeret af Project Management Institute (PMI) og vil bruge ISO 21500 retningslinjer, som bedste praksis til projektudførelse.

Derudover udvides projektdivisionens sundheds- og sikkerhedsprocedurer, som allerede er i overensstemmelse med internationale standarder - fra fabrikker og skibe til at inkludere hele forsyningskæden inklusiv underleverandører. Prysmians stærke engagement blev introduceret på divisionens første BU HSE-arrangement, der blev afholdt i november 2019 under sloganet "Working Safely Is the Only Option", med deltagelse af mere end 100 leverandører og nøglekunder.

”Vi arrangerede denne begivenhed med det formål at styrke HSE-engagement og dele Prysmian Projects BU's vision og forventninger, idet vi anser leverandørernes bidrag som afgørende for at nå dette mål og styrke vores sikkerhedskultur med hensyn til projektudførelse”, forklarer Alberto Coffelli.

Investering i nye kompetencer var en af de tre hoveddrivere, der gjorde det muligt for Projekter BU at opnå et af sine bedste år nogensinde med hensyn til fejlfri udførelse. Hele året 2019 var vidne til en fejlfri udførelse af undersøiske projekter til en værdi af over € 2 mia. Blandt andet leverede koncernen følgende projekter: COBRACable, DolWin3 Link, BorWin3 Link, Western Link og MON.ITA Link.

Derudover er divisionen også blevet tilpasset ved hjælp af forandringsledelse, for at opnå nye målsætninger. ”Vi har investeret en konstant mængde tid til forandringsledelse i virksomheden over de sidste år, og det har resulteret i en bedre forståelse for, hvad branchen ønsker,” siger Alberto.

Det var vigtigt at skifte holdning til projektplanlægning, fra et mål om styring af fysiske aktiver til et mål om pålidelig projektudførelse. Dette har forbedret divisionens evne til at planlægge, hvilket selvfølgelig er nøglen til risikostyring.

Mere fra...

25.04.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Massimo Battaini er ny CEO for Prysmian

24.04.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian investerer 1,8 mia. euro i kapacitetsudvidelse frem mod 2027

20.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Sirocco fiberkabler nu med 50-års levetid

12.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian partner op med project44 omkring skibsfragt

06.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian offentliggør 2023-årsresultat

05.03.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian skal kable Eastern Green Link 2