Rejsen mod CO2-neutralitet – trin for trin

Uponor Building Solutions har sat ambitiøse mål for reduktion af udledninger af drivhusgasser og arbejder tæt sammen med branchne og partnere for at nå dem. Hvor langt er vi på rejsen lige nu, og hvorfor er handling afgørende?

Affaldshåndtering er et vigtig mål.

05.04.2023

Sponseret

Uponor

VVS-branchen er en nøglespiller i hele den grønne omstilling. Det gælder branchens egne udledninger af drivhusgasser til produktion, transport og drift, og det gælder de produkter og løsninger, der skal levers. Til nybyggeri, men især til energioptimering og renovering er der mulighed for direkte at påvirke ressourceforbrug og klimaaftryk.

"Det er et ansvar, vi gerne tager på os," fastslår produktchef Jesper Hansen fra Uponor. "Sammen med branchen ønsker vi at bidrage med produkter, der er udviklet og fremstillet med omtanke og sætter nye standarder for drift. Derfor har vi ambitiøse miljø- og klimamål, og rejsen mod CO2-neutralitet er for længst begyndt."

Svarer til at køre 80 mio. kilometer i en bil
Uponor er allerede nået et stykke vej og kunne i 2021 måle en reduktion i udledningen af drivhusgasser inden for de såkaldte Scope 1- og 2-udledninger, der svarede til 10.000 tons eller over 45 procent i forhold til året før.

"Det er det samme som at køre over 80 millioner kilometer i en bil, og forbedringen skyldes hele viften af initiativer, vi har sat i gang, ikke mindst brugen af grøn strøm," forklarer Jesper Hansen.

Det er ikke varm luft, men videnskabelige mål
Der er udkommet en række bekymrende rapporter om verdens tilstand i almindelighed og vores klima i særdeleshed. Handling er vigtigere end nogensinde.

Uponor er fortalere for FN's Global Compact Business Ambitions, der forpligter til at bidrage til en temperaturstigning på højst 1,5 °C. Her følger Uponor de videnskabsbaserede mål og var den første i branchen til at modtage en verificeret godkendelse for reduktionsmål fra det såkaldte Science Based Targets-initiativ.

Respekt for vandressourcerne – også internt
Produktchef Jesper Hansen slår fast: "Betydningen af en effektiv, pålidelig og holdbar vandforsyning kan ikke overvurderes. Her har vi som branche et ganske særligt ansvar ved renovering og optimering, der kan bringe bygningsmassen på omgangshøjde med moderne krav."

Internt skal der også holdes hus med vand, og det arbejder Uponor målrettet på.

 • Vi genbruger regnvand og spildevand til produktion og egne faciliteter
 • Vores europæiske fabrikker har vandkølesystemer med lukkede kredsløb
 • Vi udvikler løsninger, der opfylder de højeste drikkevandsstandarder
 • Vores overvågningssystem måler vandkvalitet fra kilde til slutbruger

Et vigtigt skridt: Produktion med grøn strøm
De fleste ønsker at tage ansvarlige valg, der bidrager til miljø- og klimadagsordenen. Det gælder også i VVS-branchen, hvor et af de vigtigste punkter er at vælge leverandører, der styrker den grønne profil. Hos Uponor sker det blandt andet med indsats af grøn strøm og målrettet brug af vedvarende energikilder.

 • Globalt bruger vi 93 % certificeret grøn strøm – målet er 100 % i 2025
 • Et netværk af solpaneler genererer strøm til vores Nastola-fabrikken i Finland
 • Vi har strenge kriterier til energieffektivitet for alle maskininvesteringer

Råmaterialer og ansvarlig håndtering af affald
Plastik er et af de vigtigste råmaterialer, og det stiller krav til ved både anskaffelse, opbevaring, brug og bortskaffelse. Det samme gælder håndteringen af affald generelt og systemer til genanvendelse. Uponor har taget en række initiativer på området, der kan tjene som inspiration for andre.

 • Vi arbejder målrettet på at bruge genbrugsplast, hvor det er muligt
 • Partnerskaber fremmer indsamling, sortering og genbrug af emballage
 • Vi genbruger produktionsskrot i flere af vores produkter for at minimere spild
 • Vi støtter Operation Clean Sweep, der vil mindske plastikaffald i verdenshavene

Det stopper ikke her – rejsen er først lige begyndt
Med intelligente, gennemtænkte løsninger til blandt andet energioptimering og renovering støtter Uponor kunderne i den grønne omstilling. Gennemsigtigt CO2-aftryk, lav driftspåvirkning, lang levetid og høj, pålidelig kvalitet hører med i billedet.

"Punkt for punkt og trin for trin tager vi hos Uponor initiativer, der gør os til branchens grønne valg som leverandør og samarbejdspartner. Som det fremgår, er vi allerede kommet et stykke vej, men rejsen er først lige begyndt," slutter produktchef Jesper Hansen fra Uponor.

Mere fra...

29.04.2024Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

28.03.2024Uponor

Sponseret

Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

05.02.2024Uponor

Sponseret

Præfabrikerede fjernvarmeunits og VVS-installationer er nøglen til at opretholde effektiviteten

31.01.2024Uponor

Sponseret

Kompakt fjernvarmeunit sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

29.11.2023Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

07.11.2023Uponor

Sponseret

Nyansættelse i Uponor Building Solutions