Sikret underholdningen på Liseberg med Integra systemet

Som en af Sveriges mest berømte rejsedestinationer, med millioner af besøgende, kræver Liseberg sikkerhed i topklasse. Siden 2005 har Integra systemet sikret bygninger og forlystelser.

Liseberg i Göteborg er et af Sveriges mest berømte og besøgte turistmål. Siden starten i 1923 har millioner af besøgende været underholdt i forlystelsesparken, og i 2019 besøgte 3 millioner gæster parken.

Liseberg har opdelt året i tre sæsoner; sommersæson fra april til september, Halloween-sæsonen fra oktober til begyndelsen af ​​november og jul på Liseberg fra midten af ​​november til nytår. I alt 330 fuldtidsansatte og ca. 2300 sæsonansatte i parken i løbet af året.

Hvordan startede Integras rejse i Liseberg?
Hans Skeppstedt, Sikkerhedschef og Sikkerhedskoordinator hos Liseberg AB, fortæller hvordan adgangskontrol med Integra systemet, blev relevant for Liseberg:

Lisebergs tidligere adgangskontrol system var uddateret og blev lukket ned omkring 2005, og her afsøgte vi markedet for nye systemer. Da dette skulle ske, havde vi en afdeling, der afsøgte markedet for de sikringssystemer der ville passe bedst til vores behov, men som også var fremtidssikret i form af skalerbarhed, integrationsmuligheder, innovation og udvikling. Her faldt valget på Integra systemet, som opfyldte alle vores krav, og kunne tilpasses til vores specifikke behov.

Hvordan benyttes Integra systemet i Liseberg i dag?
I dag benyttes Integra systemet til alle bygninger og lokaler, hvor Lisebergs personale har adgang, og hvor der skal afskærmes fra parkens gæster. I alt er der ca. 350 kortlæsere i parken, siger Hans Skeppstedt.

Jubilæumsprojektet
Ved Lisebergs sydlige indgang, bygges der i øjeblikket et tema oplevelseshotel. Hotellet bliver ca. 30.000 kvm, og med 457 værelser. Alle værelser har mindst 5 senge, og hotellet kommer også til at inkludere både restaurant og bistro. I samme område, bygges også Oceana, som bliver vandland der kommer til at have åbent året rundt.

Hvilke tanker havde du vedr. sikringssystemer, da du planlagde Jubilæumsprojektet?Da sikkerheden i den nye del af parken skulle afgøres, indhentede de involverede projektledere oplysninger fra vores sikringsafdeling, siger Hans Skeppstedt. Spørgsmål der blev rejst, omfattede bl.a. hvilken slags system vi har i parken i dag, og om vi selv skulle drive det nye anlæg - eller om driften skulle outsource til en ekstern partner. Vi krævede også, at det evt. nye system, skulle kunne kommunikere med det eksisterende Integra system vi har i dag, hvilket vi er meget glade for, og så der ikke vil være for mange systemer at arbejde i. Beslutningen blev at vi selv sørger for driften, og da personalet bevæger sig på tværs af de forskellige parker, ville den bedste løsning, både sikkerhedsmæssigt, men også driftsmæssigt, at fastholde Integra systemet som vores adgangskontrol og samlede sikringsplatform. Den konstante udvikling og skalerbarheden i systemet, gør det til det absolutte bedste valg på den lange bane, også til den store udvidelse i Jubilæumsprojektet.

Muligheden for at indsætte ID06-kort er en stor fordel
En af de mange store fordele ved Integra systemet og de nye BCR-SD G2 kortlæsere, er muligheden for at oprettet ID06-kort* i systemet, siger Hans. Det betyder, at vi kan udvide anvendelsesområdet ved at registrere entreprenører, der er i området, og også give dem midlertidige rettigheder til andre områder. På et år vil mere end et hundrede forskellige entreprenører benytte deres ID06 -kort i vores system.

En anden stor fordel ved Integra systemet, er at det kan benyttes som overordnet sikringsplatform, hvor fx parkens brandalarmsystem fra Autronica, er integreret ind i Integra platformen, så der kun skal benyttes ét system til overvågning og drift af systemerne.

*ID06-kort er et fælles adgangskort som udstedes til alle håndværkere der skal arbejde på byggepladser i Sverige. Integra systemer understøtter en bred vifte af adgangskort, for at sikre en bedste løsning for sine kunder.

Hvad er Integra?
Integra er tyverialarm og adgangskontrol, samlet i ét og samme system - hvilket betyder at man både kan sikre sine værdier og personer, men samtidig også holde styr på hvem der har adgang, og hvornår. Integra systemet har meget høj driftssikkerhed, og kan med Artifex platformen, give kunderne det bedste overblik, med sin nemme og intuitive web-baserede brugerflade, og state-of-art grafisk visning.

Integra har været under konstant udvikling, siden det kom på markedet for over 25 år siden, og har i de seneste mange år, været et af de største og meste solgte systemer på det skandinaviske marked. Og det vil vi bestemt gerne forsætte med at være.

Mere fra...

10.06.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Er dit sikringssystem, adgangskort og kortlæsere sikre?

22.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Tag hul på fremtiden - Oplev vores banebrydende Mobile Wallet adgangsløsning

02.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Har du styr på dine gæster?

05.04.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Opsigtsvækkende nyheder præsenteres på Birmingham Security Expo 2024

19.02.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Riel Sikring - En ny partner til SystemHouse Solutions

05.02.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Ny serie af kortlæsere er lanceret - hvor sikkerhed, fleksibilitet og design er i fokus