Single Pair Ethernet – hvornår får det sit store gennembrud?

Når det vedrører moderne industriel kommunikationsteknologi, er der ingen vej udenom trenden Single Pair Ethernet – forkortet SPE.

Kompakte stikmønstre

Når det vedrører moderne industriel kommunikationsteknologi, er der ingen vej udenom trenden Single Pair Ethernet – forkortet SPE. De første komponenter, inklusiv stik, kabler og PHY’er, har været tilgængelige nogle måneder. Komponentproducenter er nu i stand til at designe de første prototyper for end-to-end Ethernetbaseret kommunikation og gør det meget anvendte slogan ”From sensor to the cloud” til en realitet.

Fremtiden er også spændende, når det kommer til standardisering af stik. I alt er der for tiden 6 forskellige standarder for SPE stik (IEC 63171) – den syvende er allerede ved at blive lavet. Vil der i fremtiden blot være en type SPE stik? Og hvilke standarder vil ellers være bedst egnede til specifikke applikationer? Brugerorganisationer som PNO og ODVA, som arbejder meget intenst på emnet SPE vil have meget at sige her. Kun tiden vil vise, hvordan og hvor det populære slogan “From sensor to the cloud“ virkelig vil være sandt.

Vil du læse hele artiklen i sin fulde længde? Så kan du downloade den i pdf-format nedenfor  - i artiklen finder du også links til vareprøver og brochuremateriale.

Mere fra...

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

11.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Meget kompakte elektroniske sikringer

07.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Push-X: værktøjsfri tilslutning øger effektiviteten

04.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Ikke-afkølede GB/T DC ladekabler med CE-certificering til permanent ladning med op til 250 kW

04.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Universelle CCS ladestik – ladning er nu mulig med 375 kW permanent

24.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Push-X – den nye ”X-perience” i fortrådning