Skepsis vendt til glæde over unikt rørsystem fra Uponor

Bjørnemose Gods genopstår efter en omfattende brand, og det er Uponor PE-Xa-rør, der bruges til vand og varme. Installatøren var skeptisk, men det ændrede sig hurtigt.

Bjørnemose Gods set fra oven.

30.08.2022

Sponseret

Uponor

”Vi havde ikke den store erfaring med pexrørene fra Uponor og deres Quick & Easy-koblingsteknologi. Men vi kunne hurtigt se fordelene, og nu har vi investeret i vores eget ekspansionsværktøj til systemet," fortæller projektleder Michael Birkemand Nielsen fra Kemp & Lauritzen.

Uponor Q&E-samleteknologi benytter sig af den indbyggede termiske hukommelse i Uponor PE-Xa-rør, så man kan etablere en 100 procent tæt samling omkring fittingen uden brug af O-ringe og andre tætningsmetoder. Det giver et lavt tryktab og en helt korrosionsfri tætning, men der var særligt en anden fordel, der hurtigt stod klar.

Michael Birkemand Nielsen: "Mine montører kommer med positive tilbagemeldinger, fordi systemet er så enkelt at have med at gøre, og så sparer det kostbar tid, uden at går ud over kvaliteten af samlingerne – vi skal for eksempel ikke spænde noget efter. Det var også hurtigt og smertefrit at komme i gang uden den store oplæring eller lignende."

Overblik med alt fra én leverandør

Projektlederen fra Kemp & Lauritzen fremhæver også, hvor nemt det er med én leverandør til hele opgaven. Der er ikke alene leveret over 5.000 meter rør til brugsvand, varme og gulvvarme, men også varmefordelingsplader, Smart Aqua Plus koblingsdåser, Smatrix gulvvarmesystem og ikke mindre end 69 rumtermostater.

”Det hele er udviklet sammen og passer perfekt, og så er der kun ét kontaktpunkt og ét sted at få support, når vi er i gang. Alt, hvad der gør arbejdet lettere, tæller med, når vi har en deadline," forklarer Michael Birkemand Nielsen.

Stor opgave på dramatisk baggrund

Bjørnemose Gods ligger ved Svendborg og har en historie, der rækker flere hundrede år tilbage i tiden. Den 4. januar 2021 ændrede alt sig, da en skorstensbrand bredte sig til den øvrige del af taget. Planen er nu, at det genopbyggede gods står færdigt til august i år, så ejerne og lejerne kan flytte tilbage i en stærkt moderniseret bygning.

"Beregninger og specifikationer blev lagt i hænderne på dygtige, rådgivende ingeniører, som skulle sikre moderne bekvemmeligheder i de historiske rammer, fortæller Tommy Clement, Account Manager, Uponor Building Solutions. "I sidste ende faldt valget på Uponors produkter, så nu får den smukke hovedbygning derfor et sammenhængende system med alle moderne styringsmuligheder og høj komfort."

Tommy Clement har været glad for projektforløbet, og det har i særdeleshed glædet ham, at montørerne fra Kemp & Lauritzen har taget Q&E-teknologien til sig og har oplevet, at det sparede tid og samtidig sikrede en høj kvalitet af den færdige løsning.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Bjørnemose Gods også har været brugt som filmkulisse, ikke mindst i komedien Solkongen fra 2005 med Birthe Neumann og Nikolaj Lie Kaas. Om mindre end et halvt år kan den smukke hovedbygning igen slå dørene op – nu med opgraderet komfort og styring.

Fakta om de leverede produkter

  • 2.100 m Uponor PE-Xa- rør til brugsvand og varme
  • 3.000 m Uponor Comfort Pipe-rør til gulvvarme
  • Uponor varmefordelingsplader til gulvvarme
  • Uponor gulvvarmesystem Vario PLUS fordelerrørssæt
  • Smart Aqua Plus koblingsdåser
  • Smatrix gulvvarmesystem og -styring
  • 69 rumtermostater

Mere fra...

29.04.2024Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

28.03.2024Uponor

Sponseret

Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

05.02.2024Uponor

Sponseret

Præfabrikerede fjernvarmeunits og VVS-installationer er nøglen til at opretholde effektiviteten

31.01.2024Uponor

Sponseret

Kompakt fjernvarmeunit sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

29.11.2023Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

07.11.2023Uponor

Sponseret

Nyansættelse i Uponor Building Solutions