Sluk ikke dit gulvvarmesystem om sommeren

Når sommermånederne så småt nærmer sig og temperaturen udenfor stiger, kan det være fristende at slukke sit gulvvarmesystem. Men der er ikke meget at spare på et slukket gulvvarmesystem. Det kan tværtimod blive en dyr fornøjelse.

Alpha gulvvarmesystem.

Gulvvarme er en komfortabel og energivenlig opvarmning af dit hjem, som du nemt selv kan skrue op og ned for. Men hvad gør du om sommeren, når det er varmt udenfor? Slukker du for dit gulvvarmesystem, bør du læse videre her - det kan nemlig koste dig dyrt. 

Pettinarolis Alpha gulvvarmesystem tager højde for solen

Pettinarolis Alpha gulvvarmesystem sørger for, at temperaturudsvingene holdes helt nede på +/- 0,2 grader. Hemmeligheden bag den store nøjagtighed ligger i selve styreboksen.

Alpha styreboksen lærer nemlig dit hus at kende ved hjælp af en udregning hvert 11. minut. Det betyder, at systemet hvert 11. minut måler temperaturen og derefter sender varme ud, hvis det er nødvendigt. På den måde rammer den meget præcist den ønskede temperatur, samtidig med at den ikke lukker unødvendig varme ud. 

Alpha gulvvarmesystem>>

Alpha systemet tager også højde for ekstern varme, som for eksempel solindfald. Systemet måler, om der er et stort temperaturudsving, som den skal kompensere for. Det resulterer i et mere komfortabelt indeklima, fordi systemet ikke lukker ned for varmen flere timer ad gangen, men derimod løbende udregner varmebehovet. Du skal derfor ikke bekymre dig for, om gulvvarmesystemet sender unødig varme ud, når den naturlige varme fra solen allerede har varmet dit hjem op.

Sørger selv for vedligeholdelsen

Modsat dit gulvvarmesystem kan du ikke bede solen om at "skrue ned for varmen". Bliver der derfor alt for varmt i dit hjem pga. solindfald, er det ikke noget, din gulvvarme kan gøre ved, udover at fortælle dig, at temperaturen er langt over den ønskede temperatur. Men det er her værd at huske, at gulvvarmen i sådan en situation ikke sender varme ud, fordi der ikke er et varmebehov. 

Derfor skal Alpha ikke indreguleres>>

Du kan derfor trygt lade dit gulvvarmesystem være tændt – den står ikke og sluger unødig energi i sommermånederne. Har du det alligevel ikke helt godt med at lade gulvvarmen køre, kan du vælge at skrue helt ned for dine rumfølere i de enkelte rum. Så er du helgarderet. 

Der er faktisk en gevinst ved at lade dit gulvvarmesystem forblive tændt i de varme måneder. For inde i for eksempel Alpha gulvvarmestyringen er indbygget et motioneringsprogram, som sørger for at motionere dine ventiler og din cirkulationspumpe i et fastsat vedligeholdelsesprogram. Det betyder, at hvis der ikke er noget varmebehov pga. solindfald, så vil din gulvvarmestyring sørge for vedligeholde ventilerne og pumpen - det kan den kun, hvis den er tændt. Motioneringsprogrammet mindsker risikoen for, at ventilerne sætter sig fast og derfor ikke kan give varme til efteråret, når det bliver koldere i vejret. Det kan blive dyrt at skulle skifte ventilerne og cirkulationspumpen. 

Lad derfor din gulvvarmestyring stå tændt hele året rundt – også i de varme måneder. 

Mere fra...

31.10.2023PETTINAROLI A/S

Sponseret

Hent bundmoduler og skaktløsninger fra Pettinaroli A/S hos din lokale VVS-grossist.

12.07.2023PETTINAROLI A/S

Sponseret

Pettinarolis skræddersyede skaktløsninger i Stenhøj Husene A/S

31.10.2022PETTINAROLI A/S

Sponseret

Så vigtig er varmebehandling for produktkvaliteten

24.10.2022PETTINAROLI A/S

Sponseret

Pettinaroli: Vores bæredygtige rejse

28.09.2022PETTINAROLI A/S

Sponseret

Du kan stadig få reservedele til COMFORT IP

15.08.2022PETTINAROLI A/S

Sponseret

Lær Pettinarolis nye Alpha gulvvarmesystem at kende