Solar i stort skovrejsningsprojekt; planter 1,5 millioner træer

Solar har erhvervet sig jord i Letland til skovrejsning med ambitionen om at plante 1,5 millioner træer inden for de næste tre år.

Solar har erhvervet sig 677 hektar jord i Letland med ambition om at tilplante 430 hektar med 1,5 millioner træer inden for de næste tre år.. Foto: Morten Thorøe, HD Forest

Solar, en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed inden for blandt andet klima- og energiløsninger, har erhvervet sig 677 hektar jord i Letland til skovrejsning. Projektet er en del af Solars bæredygtighedsstrategi med et mål om at blive net-zero i sin egen drift i 2030 og at reducere sin CO2e med 25% på tværs af værdikæden.

"Solar er en ansvarlig virksomhed og stræber efter at drive en forretning, der giver tilbage til naturen. Vi er en virksomhed, der handler i stedet for bare at snakke, og vi har allerede etableret en skov med 116.000 træer i nærheden af vores hovedkvarter,” siger Jens Andersen, CEO i Solar. "I overensstemmelse med vores strategi har vi nu erhvervet os 677 hektar jord i Letland, hvoraf 430 hektar er egnet til skovrejsning med 1,5 millioner træer inden for de næste tre år."

Solar er en europæisk baseret virksomhed, og jorden i Letland blev derfor valgt til skovrejsningen på grund af dens nærhed. Et vægtigt argument for placeringen i Baltikum er endvidere de gunstige muligheder for skovrejsning i dette område med god beskyttelse af klassificeret skov, som er certificeret, biobaseret og modstandsdygtig over for biologiske trusler.

"Vi er glade for at kunne sætte handling bag ordene og bidrage til at værne om planeten gennem skovrejsning,” tilføjer Mette Bredkjær, Director Sustainability. ”Det, at landet er relativt tæt på vores selskaber, giver os mulighed for at være en del af udviklingen af skoven. Med en business case på 60 år er denne skovrejsning et langsigtet engagement i naturen. Det er altafgørende, at biodiversiteten forbedres, og at vi bidrager til et bedre klima. Træernes CO2e-optagelse kan dog også senere bruges som klimakompensation i Solars klimaregnskab.”

Skoven er etableret i samarbejde med HD Forest, et skovforvaltningsselskab i Baltikum, og skoven bliver FSC-certificeret.

Mere fra...

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

11.03.2024Solar Danmark

Sponseret

Bæredygtighedschef skal sætte turbo på den grønne omstilling i Solar Danmark

02.01.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i stort skovrejsningsprojekt; planter 1,5 millioner træer

18.12.2023Solar Danmark

Sponseret

Solar lancerer den første digitale kit-løsning på markedet

24.09.2023Solar Danmark

Sponseret

Bliv klar til ESG-rapportering med særligt kursusforløb fra Solar School

31.08.2023Solar Danmark

Sponseret

Sådan hjælper du din kunde til at søge om tilskud fra varmepumpepuljen