Splinterny campus i biotekbyen Kalundborg

Den vestsjællandske provinsby skal være førende videns- og uddannelsesby for biotekindustrien.

Professionshøjskolen Absalon bygger 4.852 kvm biotek-campus i Kalundborg, som skal kunne rumme 1000 studerende. Bygningen kommer til at rumme alle undervisningsfaciliteter, faciliteter til undervisere, kantine og bibliotek, hvilket tegnes af Rønnow Arkitekter.

Hvis alt går efter planen, vil studerende fra diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi, og bioanalytikeruddannelsen rykke ind i helt nye undervisningsrammer i starten af 2021, og når det sker, får Kalundborg endnu engang understreget sin position, som Danmarks førende biotek-by.  

Kalundborg huser ét af de største bioteknologiske industriområder i Norden.

Kalundborg har gennem de senere år etableret sig som Danmarks førende biotek-by, og etableringen af Campus Kalundborg sker for at imødekomme industriens behov, herunder efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft i området, der blandt andet er hjemsted for store bioteknologiske virksomheder såsom Novo Nordisk og Novozymes.

Ifølge Absalons bestyrelse kommer Campus Kalundborg til at spille en central rolle i udviklingen af avanceret biotekproduktion, uddannelse og startups.

”Den nye campus er endnu et vigtigt skridt i retning af at tiltrække studerende til byen og sætte Kalundborg på landkortet som et udviklingscentrum for både Danmarks førende virksomheder og udviklingen af biotek”, siger Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Kalundborg går en spændende tid i møde.

Absalons campusbyggeri er første del af en større satsning i Kalundborg, hvor der ud over Absalons byggeri også er planer om etablering af et innovations- og udviklingscenter inden for biotekproduktion og procesteknologi. Dette sker i tæt samarbejde med partnerskabet Knowledge Hub Zealand, der foruden Absalon består af Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk, Novozymes, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Zealand - Sjællands Erhvervsakademi.

Hos RIB A/S er vi meget stolte af at kunne bidrage med en IKT-løsning til Rønnow Arkitekter, som er med til at understøtte deres visioner om at skabe fremtidssikrede uddannelsesfaciliteter af høj kvalitet for de studerende.

IKT-løsningen består af: Byggeweb Udbud, Byggeweb Projekt og Byggeweb Capture.

Følg RIB A/S på LinkedIn og hold dig opdateret på de seneste nyheder inden for byggebranchen.

Mere fra...

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!