Susanne har fået varmt vand uden problemer i 60 år

Siden 1960'erne er det en varmtvandsbeholder fra METRO THERM, der har givet varmt vand til Susannes slægtsgård fra 1700-tallet. Og på intet tidspunkt er den stoppet med at virke.

Foto: METRO THERM

På loftet på Susanne Sviths slægtsgård fra 1700-tallet står en 100 liters varmtvandsbeholder fra METRO THERM. Der har den stået i over 60 år og trofast leveret varmt vand til bad og håndvask. 

Og i alle de år har beholderen aldrig svigtet. 

Som Susanne selv fortæller: 
”Der har aldrig nogensinde været noget, der skulle laves eller gøres ved den. Den er blevet kigget efter af elektrikeren, som den skulle, og han har altid rost den og sagt; “Det er da fantastisk, at den kan endnu den vandvarmer!”. 

 

Her ses Susanne Svith foran sin families slægtsgård tilbage fra 1700-tallet. Gården er i flere århundreder blevet brugt som sommerhus, men i 90'erne overtog Susanne og hendes mand gården, og bruger den i dag som helårsbolig. Foto: METRO THERM

Her ses Susanne foran den gamle varmtvandbeholder fra METRO THERM - dengang bare "Metro". Susanne mener, at beholderen har været der i hvert fald siden 1960'erne. Den har leveret varmt vand lige siden dengang. Foto: METRO THERM

Her står Susanne ved den gamle varmtvandsbeholder, hvor vi stadig kan se beholderens mærkeplade. På mærkepladen står der "Fabriken Metro Birkerød", hvor METRO THERM holdte til indtil 1975. Foto: METRO THERM

“Jeg tænker, at når den har hængt her i 70 år eller sådan noget, så må det jo være et kram. Det kan jo ikke være andet”

Susanne Svith

Rettidig omhu skal dog til 
Selvom om vandvarmeren stadig virker fuldstændig, som den skal, har Susanne og hendes mand besluttet sig for, at den nu skal sendes på pension.

”Min største frygt er, at der pludselig går hul i den, så vandet vælter ud over det hele oppe på loftet. Det vil jeg simpelthen ikke risikere, så derfor skifter vi den nu, inden det går galt”, fortæller Susanne. 

Den gamle varmtvandsbeholder får dog ikke lov til at ende på lossepladsen. Susanne har besluttet at donere den til Tangeværket, et museum for elektricitet, hvor den fremover kan blive værdsat af besøgende. 

Du kan høre meget mere om Susanne og hendes gamle varmtvandsbeholder lige her. 

Mere fra...

15.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO Delta passer perfekt til PVT-projekt

10.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nyt "energitag" og METRO Delta gør Birger 100 % selvforsynende

05.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Skal du have varmepumpe? Så tjek først Varmepumpelisten

27.03.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Er din elvandvarmer klar til sommerhussæsonen?

20.03.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Susanne har fået varmt vand uden problemer i 60 år

14.03.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Gratis varmepumpekursus hos METRO THERM