Tec7 hylder unge håndværkere over hele landet

Inden for få år vil Danmark mangle titusinder af faglærte, ikke mindst i byggebranchen, hvor mange håndværkere går på pension, og for få unge vælger en erhvervsuddannelse. Manglen på faglærte vil i 2030 være på 99.000 personer.

25.11.2022

Sponseret

TEC7

Tec7 hylder unge håndværkere over hele landet


Inden for få år vil Danmark mangle titusinder af faglærte, ikke mindst i byggebranchen, hvor mange håndværkere går på pension, og for få unge vælger en erhvervsuddannelse. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skønner, at manglen på faglærte i 2030 vil være på 99.000 personer.

For at modvirke den udvikling og fremme interessen for at tage en håndværksuddannelse inden for byggefagene har en sydvestjysk virksomhed, Tec7 Denmark, indledt en landsdækkende kampagne for at hylde de unge, der vælger at uddanne sig inden for tømrerfaget og vvs.

Få uger før, en flok unge tømrerlærlinge på Herningsholm Erhvervsskole i september skulle op til svendeprøve, fik de besøg af Tec7 Denmark, der holdt et fagligt oplæg og gav dem en gave i form af en fugepistol og en T-shirt. Bagefter var der trængsel ved pølsevognen, der var bestilt til anledningen.

Tømrerlærling: Det var et hit

En af deltagerne var tømrerlærling Oliver Madsen, der hurtigt overvandt den indledende skepsis ved at få besøg af endnu et firma, der vil markedsføre sig over for en ny generation af håndværkere.

- Denne gang var det superfedt. Vi fik et produkt, en fugepistol, der ikke kan have været helt billig, og som vi bare kunne tage med hjem. Det var et hit. Og bagefter var der en pølsevogn ude foran: Så er der frokost, lyder det fra Oliver Madsen.

Han kom direkte fra efterskole og begyndte på skolens Grundforløb 1, hvor han hældte mest til at vælge noget med computere, men fandt ud af, at det var for stillestående. I stedet valgte han tømreruddannelsen på Grundforløb 2 og fik en god læreplads.

- Når jeg er blandt venner, kan jeg mærke, at nogle ser lidt ned på en erhvervsuddannelse. Men når man får lov til at vise, hvad man kan, ændrer det sig. Så er flere af dem faktisk imponerede, siger Oliver.

Tec7: et problem for os alle

Tec7 Denmarks direktør, Kristian Voss, fik ideen til kampagnen over for de unge håndværkere. Inspirationen kom fra, at hans egne tre døtre i deres uddannelsesvalg havde været meget fokuseret på gymnasiet, og at erhvervsuddannelser ikke fyldte meget i deres bevidsthed. En voksenlærling fortalte ham, at et firma under et besøg på hans tekniske skole havde spist lærlingene af med brochurer.

- Det måtte vi kunne gøre bedre. Der er et element af markedsføring i vores fremstød, fugemasseproduktet Tec7, men hovedbudskabet er at værdsætte de unge, der tager disse uddannelser. Det bliver et problem for os alle, hvis der ikke er nok af dem i fremtiden. Vi leverer vores produkter til det professionelle marked, og dem er de nye tømrere og vvs’ere en vigtig del af, siger Kristian Voss.

Tømrerfaglærer: Det fungerede

Fra Herningsholm Erhvervsskole deltog tømrerfaglærer Kasper Vedel Eriksen i arrangementet, og han er begejstret, hver gang et firma i byggebranchen på kvalificeret vis er med til at markedsføre uddannelsen.

- Lærlingene var på 5. hovedforløb lige før deres svendestykke, og de ved godt, hvad der fungerer og ikke fungerer. De var vældig begejstrede for produktet, de fik lov til at afprøve det og var imponerede over, at man også kunne fuge under vand. Tømreruddannelsen er populær, og Tec7 bidrager sammen med en række andre initiativer til at fastholde interessen. Denne gang havde vi 43 oppe til svendeprøve, og det er stort for Herning, at vi snart når op på at uddanne 50 hvert halvår, siger Kasper Vedel Eriksen.

I 2023 satser Tec7 Denmark på at nå bredt ud til de skoler over hele landet, hvor de to håndværksfag udbydes.

Du kan se meget mere om vores hyldest til de faglærte her: https://tec7.com/da-DK/indlaeg/en-hyldest-til-de-unge-handvaerkere

Mere fra...

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

17.10.2023TEC7

Sponseret

Tec7 er nomineret til Årets Gør-Det-Selv Favoritter 2023

09.10.2023TEC7

Sponseret

Foliepose: mindre spild, større udbytte

29.09.2023TEC7

Sponseret

Ét produkt til rengøring, affedtning og udglatning

25.09.2023TEC7

Sponseret

TEC7, men i en ny fleksibel emballage med 90% mindre spild

20.09.2023TEC7

Sponseret

TEC7 er ikke silikone, men hvad er det så?