Tiden er inde for satsning på bæredygtig forretning

Der er ingen tid at spilde i arbejdet med at løfte bæredygtigheden inden for byggeri, forsyning og VVS. Det er områder, hvor der bruges mange ressourcer til anlæg og drift, og hvor konkrete tiltag derfor kan gavne både klima og miljø. En af de centrale ak

Adm. direktør Lars Rieck.

15.12.2022

Sponseret

Uponor

"Vi har accelereret vores arbejde med bæredygtige initiativer i produktionen, og vores udviklingsarbejde lægger i stigende grad vægt på produkter med intelligent styring og en produktcyklus fra vugge til grav med minimalt forbrug af ressourcer," forklarer Lars Nerup Rieck, administrerende direktør i Uponor Building Solutions, der udvikler og producerer VVS-løsninger i form af indeklima- og præfabrikerede systemløsninger til bolig- og erhvervsbyggeri.

For Lars Nerup Rieck er det afgørende, at branchen står sammen om at booste den bæredygtige dagsorden, og lancerer konkrete initiativer. I den forbindelse fremhæver han nogle tiltag, som Uponor har høstet gode erfaringer med, og som måske kan inspirere andre.

Dokumentation, certificeringer og sporbarhed

Både offentlige og private bygherrer har et stigende fokus på certificeringer inden for byggeri og drift. Det kan for eksempel en ambition om at nå de høje niveauer inden for Green Building Rating-systemerne som LEED, DNGB eller andre.

"Som producent og leverandør er det vores opgave at bidrage mærkbart til kundens konkurrencedygtighed – også inden for miljøcertificeringer, og her spiller dokumentation og sporbarhed en central rolle. Det er måske ikke så spektakulært et emne, men er der ikke styr på dokumentationen, kommer man simpelthen ikke i mål med sine ambitioner," fastslår Lars Nerup Rieck.

Hos Uponor arbejder man også med at få EPD på alle produkter.

EPD står for Environmental Product Declaration (miljøvaredeklaration) og er et dokument, hvor man kan finde oplysninger om et bestemt byggemateriales indvirkning på miljøet. Disse oplysninger er præsenteret på en standardiseret måde, som gør det meget nemmere at sammenligne forskellige materialer.

Kort fortalt er EPD en beregning af et produkts klimaaftryk i hele dets levetid.

Løsninger med det mindst mulige fodaftryk

Den administrerende direktør for Uponor understreger, at dokumentation kun er den ene side af arbejdet. Den anden side er naturligvis en løbende udvikling af produkter og løsninger, vel at mærke med et bredt sigte og med et blik for produktets totale livscyklus.

"Miljø- og klimavenlig produktion og transport, lille ressourceforbrug i drift, lang levetid, minimal nedetid og service og ikke mindst en plan for genanvendelse af råstoffer og materialer, når produktet om mange år er udtjent. Det er vores perspektiv og en naturlig del af at tage ansvar," forklarer Lars Nerup Rieck og slutter: "Den brede indsats er en af grundene til, at Uponor er en bæredygtig virksomhed, og det kan få betydning for valget af leverandør i fremtiden."

Se mere på https://www.uponor.com/da-dk/vvs/virksomheden/miljodagsorden

Mere fra...

29.04.2024Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

28.03.2024Uponor

Sponseret

Plug and play-installationer til DGNB Guld-byggeri

05.02.2024Uponor

Sponseret

Præfabrikerede fjernvarmeunits og VVS-installationer er nøglen til at opretholde effektiviteten

31.01.2024Uponor

Sponseret

Kompakt fjernvarmeunit sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

29.11.2023Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

07.11.2023Uponor

Sponseret

Nyansættelse i Uponor Building Solutions