Vaillant Group lancerer sit første eget skovplantningsprojekt i Costa Rica

Vaillant Group har lanceret sit første eget skovplantningsprojekt i det nordlige Costa Rica. Projektet har til mål, at virksomhedens resterende CO₂-emissioner kan opfanges med egne skove i de kommende årtier. Som en del af sin klimastrategi vil Vaillant Group halvere CO₂-emissionerne (scope 1 og 2) fra sine forretningsaktiviteter inden 2030, mens de resterende emissioner er blevet fuldt ud kompenseret af certifikater fra eksisterende skovbeplantningsprojekter siden 2020.

  • Den kommende regnskov vil lagre over 600.000 tons CO₂
  • Projektet er et centralt element i Vaillant Groups klimastrategi
  • Skovplantningsprojekt i Costa Rica med Munich Re

Den kommende skov i Costa Rica er i øjeblikket ved at blive plantet af Vaillant Group og Munich Re på et område på over 1.000 hektar, der tidligere blev brugt som græsareal. I løbet af de næste 40 år vil træerne opsamle mere end 600.000 tons CO₂ fra atmosfæren og lagre det på lang sigt. Genopretningen af den naturnære regnskov fremmer også biodiversiteten i det vilde dyreliv og forbedrer vandkvaliteten i regionen. Projektet giver lokalbefolkningen langsigtede sociale udsigter gennem nyoprettede arbejdspladser. Skovplantningsaktiviteterne er certificeret i henhold til den internationalt anerkendte Gold Standard. Med sine foranstaltninger til at reducere og udligne drivhusgasemissioner bidrager Vaillant Group til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader celsius.

Munich Re Groups formidler til projektet TreeTrust, har iværksat skovbrugsprojektet i Costa Rica for at imødekomme Vaillant Groups og Munich Re's behov. Projektudvikleren, BaumInvest, gennemfører skovplantningsaktiviteterne i Costa Rica.

Andreas Heger fra TreeTrust: "Munich Re har beskæftiget sig med klimaændringer i mere end fire årtier. TreeTrusts kunder nyder nu godt af denne ekspertise med hensyn til klima, risikostyring og strukturering. Vi hjælper virksomheder med at vælge et CO₂-skovbrugsprojekt - på en målrettet, tidseffektiv og gennemsigtig måde. Vaillant Group har med støtte fra TreeTrust investeret i et kompenseringsprojekt i Costa Rica. Det supplerer vores kunders ambitiøse og langsigtede klimabeskyttelsesstrategi med de højeste standarder."

"Som vores første eget skovplantningsprojekt er projektet i Costa Rica en central del af vores klimastrategi. Det er certificeret i henhold til Gold Standard og opfylder vores krav til kvalitet, sikkerhed og langsigtet karakter af et skovbrugsprojekt til kompensation af uundgåelige CO₂-emissioner", siger Claudia Altenrath, Head of Sustainability Management hos Vaillant Group.

Vaillant Groups klimastrategi
Vaillant Group følger en ambitiøs, langsigtet klimastrategi med de to søjler reduktion og udligning af CO₂-emissioner. Inden 2030 vil virksomheden reducere sine CO₂-emissioner fra forretningsaktiviteterne (scope 1 og 2) med 50 % i forhold til 2018 til under 28.000 tons om året gennem brug af elektricitet fra vedvarende energikilder, effektivitetsforanstaltninger i bygninger og produktion samt en "grøn" bilpark. Virksomheden kompenserer for sine resterende emissioner gennem skovplantningsprojekter. Siden 2020 har Vaillant Group erhvervet CO₂-certifikater fra et eksisterende Gold Standard-certificeret skovplantningsprojekt i Panama for fuldt ud at kompensere for drivhusgasemissionerne fra virksomhedens drift. Det nye skovrejsningsprojekt i Costa Rica vil kompensere for en betydelig del af de resterende CO₂-emissioner i Vaillant Groups eget ansvarsområde efter 2030. Målet er at kompensere CO₂-emissionerne fuldt ud med certifikater fra vores egne skovplantningsprojekter, der lagrer drivhusgasser langt efter 2030.

Mere fra...

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

04.06.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANT TILBYDER ET BEDRE INDEKLIMA

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

16.04.2024Vaillant A/S

Sponseret

BÆREDYGTIGE LUFT TIL VAND VARMEPUMPER GØR OLLEKOLLE GRØNNERE

02.04.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANT GIVER GRØN VARME TIL DIT NÆSTE PROJEKT

05.03.2024Vaillant A/S

Sponseret

SÅDAN BLEV KASSEBØLLE FRISKOLE BÅDE GRØNNERE OG SKØNNERE