Verdens mest følsomme sensor

Den stærke kombination af traditionel PIR-teknologi med ultralyd giver en uovertruffen detektering. Så når du bare er den mindste smule i tvivl, så vælg den nye tilstedeværelsessensor PLUS.

Verdens mest følsomme sensor.

41-800 er en ny tilstedeværelsessensor fra Servodan i en 230 V stand alone-udgave, der kombinerer det bedste fra 2 verdener – nemlig PIR- og ultralydsteknologi. Kombinationen af varmedetektering via PIR og anvendelsen af ultralyd, som bla. bruges af flagermus, når de skal navigere i komplet mørke, giver en helt unik detektering, der bare ikke fås bedre.

41-800 er dermed det helt sikre valg, når du skal lave lysstyring i eksempelvis kontorlandskaber, gangarealer, omklædningsrum med masser af garderobeskabe, P-kældre, depotrum eller andre steder, hvor sensoren enten ikke kan ”se” personerne eller har svært ved at detektere ved hjælp af PIR-teknologi alene pga. særlige forhold i lokalet.

I fx kontorlandskaber kan det ofte være et problem, at personer sider uden for PIR-sensorens small motion-område og udfører tastearbejde – eller at personer er skjult bag afskærmninger eller reoler. Effektiv detektering her er dog ikke længere et problem, da 41-800 detekterer 100 % effektivt i det såkaldte ”ultra small motion-område” og dermed registrerer al aktivitet i lokalet.

Med 41-800 kan du altså nøjes med at bruge 1 sensor, hvor man normalt skal bruge 3 baseret på PIR-teknologi. Det medfører et mindre antal sensorer og mindre kabeltræk ved samme dækning – og sparer masser af tid og penge.

Du kan naturligvis selv vælge, om sensoren skal detektere kun via PIR, kun via ultralyd eller begge dele på samme tid. Dermed får du uovertruffen fleksibilitet og en meget målrettet detektering, der passer helt perfekt til lokalet.

Tilstedeværelsessensor 41-800 har i sig selv et detekteringsområde på hele 138 m² og markedets største small motion-område på 66 m². Og hvis det ikke rækker, så kan der tilsluttes op til 2 stk. tilstedeværelsessensorer 41-802 som slave-sensorer, hvilket gør detekteringsområdet uhyre stort. Og samtidig kan sensorerne klare alle belastninger og lyskilder, så anvendelsesmulighederne er nærmest ubegrænsede.

Nem installation og indstilling

41-800 og 41-802 installeres enkelt og hurtigt i PL-loftdåse – eller direkte på loft via det medleverede underlag. Og indstillingen klares også på et øjeblik, enten via fjernbetjeningen eller potmeteret på sensoren.

Så træf det sikre, holdbare og energieffektive valg, næste gang du vil lave lysstyring med 100 % sikker detektering.

Læs mere om 41-800 her.

Mere fra...

25.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Mød Niko på El & Teknik 2024

14.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

05.09.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Udfordringer med funktionsafprøvning og BR18?

22.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Afbrydermateriel: Vil du også gerne tænke smartere på dine kunders vegne?

15.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Niko er partner i Fremtidens Hjem Nivå

08.08.2023Niko-Servodan A/S

Sponseret

Overholder dine nye stikkontakter gældende danske regler og standarder?